Fudbal

Slavni golman trenira sa amaterima, otjeran iz kluba na dan vjenčanja

Slavni golman trenira sa amaterima, otjeran iz kluba na dan vjenčanja
Foto: Pixnio | Slavni golman trenira sa amaterima, otjeran iz kluba na dan vjenčanja

​U posljednjih nekoliko godina na desetine je vrhunskih golmana žarilo i palio fudbalskim terenima, ali bez ikakve dileme u samom je vrhu bio Davide de Hea. ​Preko 10 godina su Španca smatrali jednim od najboljih golmana, ali ono što sada proživljava sigurno nije mogao zamisliti ni u najpesimističnijim predviđanjima svoje karijere.

Iz Atletiko Madrida je 2011. godine otišao u Mančester Junajted i bio dugo broj jedan na "Old Trafordu". Povezivao se često s Real Madridom, ali nikada nije otišao iz Engleske, da bi 12 prekrasnih godina završilo na jedan ružan način.

Naime, na dan vjenčanja je doslovno otjeran iz kluba. Tada su mu rekli da na njega više ne računaju i da mora da ide. Špancu ništa nije preostalo nego da traži novi klub, ali ga do danas nije našao.

Nije mu se svidio razlaz s Junajtedom i još nije pronašao klub. Sada je otišao "korak dalje" pa je snimljen kako trenira na skromnom terenu amaterskog kluba Altrinham.

Oni su petoligaš koji službeno igra u Nacionalnoj amaterskoj ligi te su mu udovoljili zahtjev i dopustili mu da trenira s njima kako bi se pripremio i pronašao novi posao za sljedeće ljeto.

Bivši španski reprezentativac (33) povezivan je s Al Šabab Saudi i Njukaslom, ali do transfera nije došlo. Prema posljednjim informacijama, mogao bi se vratiti u Španiju i to na gol Betisa, ali za sada nema zvaničnih informacija o tome.

De Hea ima 45 nastupa u dresu Španije, ali slavu je stekao u Mančesteru. U Premijer ligi je branio na čak 415 utakmica, a ima 55 nastupa u Ligi šampiona. Bio je jednom prvak Engleske, tri puta osvajao Superkup Engleske, Ligu Evrope osvajao je sa Junajtedom i sa Atletikom, te evropski Superkup s Madriđanima.

Ima 33 godine, ali kao golman naravno može još puno braniti, samo je pitanje na kojem nivou i u kojem klubu. Do tada će na golu engleskog niželigaša održavati formu i truditi se da ne zaboravi golmanske vještine, prenosi "SportSport".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije