Fudbal

Slišković: Stigao sam u svoj novi dom

Slišković: Stigao sam u svoj novi dom
Foto: FOTO ŽELJEZNIČAR | Slišković: Stigao sam u svoj novi dom

Stigao sam u svoj novi dom, rekao je danas Blaž Slišković novi šef stručnog štaba Željezničara.

Popularni Baka odlukom Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar u srijedu naveče je imanovan za nasljednika Amara Osima. Legendarni Mostarac danas je doputovao u Sarajevo kako bi na "Grbavici" odradio i prvi trening sa "plavima".

"Stigao sam u svoj novi dom u narednih mjesec i po - dva. Dojmovi su, kao i uvijek kada se nađete na stadionu 'Grbavica', fenomenalni. Jedan od najljepših sadiona, ako ne i najljepši stadion u Bosni i Hercegovini. Infrastruktura na visokom nivou, cijeli ambijent onakav kakav bi trebao da bude i veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje na stadionu "Grbavica", bili su prvi dojmovi Blaža Sliškovića po dolasku u Sarajevo.

Blaž Slišković je rođen 30. maja 1959. godine u Mostaru. Veoma uspješnu fudbalsku karijeru počeo je mostarskom Veležu, a potom je igrao za Hajduk, Marsej, Peskaru, Lens, Mulhouse, Ren, Dragovoljac i Zrinjski. Nosio je dresove reprezentacija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. Trenersku karijeru je počeo u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je selektor reprezentacije BiH. Kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonoon, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kitce. Dva puta je osvajao trofej prvaka u Premijer ligu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije