Fudbal

Sloboda dočekuje Velež

Sloboda dočekuje Velež
Foto: Facebook | Sloboda dočekuje Velež

U okviru 16. kola Premijer lige BiH od 18 časova na "Tušnju" se sastaju ekipe Slobode i Veleža.

Velež ovaj meč dočekuje u nešto lošijem raspoloženju jer su neočekivano poraženi u prošlom kolu na svom terenu od Radnika iz Bijeljine sa 2:1, dok je Sloboda remizirala u Širokom Brijegu 0:0.

Nakon nepotpunog 16. kola Sloboda se nalazi na šestom mjestu sa 22 boda, uz učinak od pet pobjeda, sedam remija i tri poraza, a Velež je na 10. mjestu sa 13 bodova i samo jednim bodom više od Posušja koji je u zoni ispadanja.

Što se tiče svega viđenog može se reći da je ova sezona za sada jako loša za Velež, jer se od njih očekivalo da budu u samom vrhu s obzirom na sve prikazano u prethodnoj sezoni.

Velež ima učinak od četiri pobjede, četiri remija i sedam poraza, a razlog što uz ovaj omjer imaju 13 bodova je taj što su kažnjeni sa oduzimanjem tri boda zbog prekida utakmice njihovih navijača protiv Borca na svom terenu.

Trener Veleža Feđa Dudić je zbog loših rezultata ponudio ostavku, ali ona nije prihvaćena od strane Uprave kluba tako da je on i dalje šef stručnog štaba Veleža, a iz Uprave su rekli  da je Dudić donio veliki doprinos u proteklom periodu, te da je jedan od najzaslužnijih što su Rođeni nakon 33 godine izborili plasman u jedno od evropskih takmičenja.

Trener Slobode Mladen Žižović i vezni igrač Alen Kurtalić iznijeli su svoja očekivanja pred ovaj meč.

"Velež ima svoje probleme, ali bez obzira na njih doći će ovdje u vrlo jakom sastavu i pokušat će na fer i sportski način da dođu do pobjede i da vrate samopouzdanje za nastavak prvenstva", kazao je Mladen Žižović.

"Mi smo tu da im se suprostavimo i pokušamo da ih zaustavimo, te da dođemo do pobjede. Bit će rovovska borba. Bit će sigurno teško vrijeme, ali i teren za igru. Međutim, mi idemo na pobjedu. Imamo pozitivnu atmosferu unutar i oko kluba i to želimo iskoristiti", dodao je trener Slobode.

U klubu vlada odlična atmosfera, rekao je veznjak Slobode Alen Kurtalić.

"Atmosfera je odlična, svi momci rade odlično. Znamo da nam dolazi kvalitetna ekipa, dolaze na naš teren i mi smo tu favoriti. Uz pomoć publike, trudit ćemo se da ostavimo pozitivan rezultat", kaže veznjak Tuzlaka.

Mečevi Slobode do sada su bili uglavnom sa malo golova, pa su oni tako u 15. odigranih kola postigli 15 golova, a primili 10.

Na utakmicama Veleža viđeno je nešto više golova, a oni imaju negativnu gol razlika. Ekipa Feđe Dudića postigla je 16 golova, a primila 21 gol.

Na osnovu svega možemo zaključiti da je večerašnji meč jako bitan jer bi Sloboda pobjedom izbila na diobu trećeg mjesta zajedno sa Sarajevom, a Velež bi gostujućom pobjedom prestigao Rudar iz Prijedora i zauzimao osmo mjesto zajedno sa Leotarom iz Trebinja.

Prvi susret dva tima ove sezone završen je pobjedom Slobode od 2:0 u "Vrapčićima".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije