Fudbal

Sloboda pobijedila Borac na domaćem terenu

Sloboda pobijedila Borac na domaćem terenu
Foto: Facebook/Ilustracija | Sloboda pobijedila Borac na domaćem terenu

Uprkos brojnim problemima, fudbaleri Slobode nadigrali su Borac i slavili 3:1 (2:1), a oba gola postigli su iz prekida, dok je treći autogol Nebojše Runića, i to kakav!

Domaći su frenetično otvorili susret na "Tušnju", a štajk koji je trajao tokom reprezentativne pauze, kao da je ujedinio izabranike Mileta Lazarevića.

Bodreni sa više od 3.000 navijača, poveli su u ranoj fazi meča.

Već u devetom minutu Omar Pršeš odlično je izveo slobodan udarac, golman Borca nije uspio dobro da interveniše s obzirom da je bio pokriven i kasno je krenuo na loptu, a ona mu je odsjela iza leđa.

Samo deset minuta kasnije bilo je 2:0.

Denis Čomor nespretno je reagovao u svom šesnaestercu, odnio loptu rukom, a jedanaesterac je u novi gol Tuzlaka pretvorio Samir Bekrić.

Ipak, samo minut kasnije Srđan Vujaklija uspio je da smanji Borčev zaostatak i očekivalo se da igrači iz Banjaluke u nastavku meču, fizički svakako spremniji, uspiju izbjeći poraz. Međutim, Tuzlaci su odigrali odlično u defanzivi, ne dozvolivši Banjalučanima da postignu izjednačujući gol.

Najbliži tome bio je kapiten Borca Stojan Vranješ, koji je glavom pogodio stativu, da bi prije trećeg gola Tuzlaci imali dvije dobre prilike, ali je Lučić uspio intervenisati i spasiti svoj gol.

Ipak, do kraja je i treća lopta završila u njegovoj mreži.

Štoper "crveno-plavih" Nebojša Runić nespretno je reagovao, uputio jaku loptu ka svom golu, ona je preletjela istrčalog Lučića i završila u golu Borca, 3:1.

Sloboda je sa ova tri boda prestigla Borac na tabeli.

(Mondo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije