Fudbal

Sloboda učvrstila prvo mjesto na tabeli

Sloboda učvrstila prvo mjesto na tabeli
Foto: FK SLOBODA | Sloboda učvrstila prvo mjesto na tabeli

Fudbaleri Slobode upisali pobjedu protiv FK Budućnost rezultatom 3:1 (2:1) u posljednjoj utakmice 18. kola Prve lige F BiH čime su učvrstili prvo mjesto na tabeli sa ukupno 43. osvojena boda što je dovoljno za šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

Crveno crni su odlično otvorili utakmicu i već u 12. minuti igre Dino Kalesić je odlučio iskoristiti dodavanje na ivici kaznenog prostora sa lijeve strane, krenuo prema golu, te preciznim udarcem postiže gol za vodstvo Slobode rezultatom 1:0.

Igrala se 29. minuta kada je Sloboda stvorila novu priliku, a nakon gužve u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Dilaver koji je postigao gol za vodstvo Slobode rezultatom 2:0.

U samom finišu prvog dijela utakmice u prilici za goste našao se Anel Husić koji odličnim potezom vara odbranu Slobode, pogađa okviru gola, te odbijenu loptu glavom šalje iza leđa Muminovića za 2:1.

Do kraja utakmice fudbaleri Slobode uspjeli su doći i do trećeg gola preko Adisa Hadžanovića koji u 88. minuti utakmice loptu šalje iza leđa Ikanovića i postavlja konačan rezultat utakmice.

Naredni vikend Sloboda u 19. kolu gostuje u Srebreniku protiv OFK Gradina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije