Fudbal

Milomir Odović novi trener FK Željezničar

Milomir Odović novi trener FK Željezničar
Foto: N.N. | Milomir Odović novi trener FK Željezničar

Slobodan Krčmarević nije više šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, a na njegovo mjesto izabran je Milomir Odović.

Što se tiče Odovića ovo će mu biti treći put da vodi tim sa "Grbavice", a prije ovog angažmana, trenirao je "B" ekipu "Želje". Odović je nekadašnji igrač "Želje" za koje je od 1975, do 1985. odigrao 262 zvanična nastupa i postigao 25 golova. "Plave" je kao trener vodio 2004 i 2015.

Srbijanski stručnjak klupu tim sa "Grbavice" napustio je nakon nepuna dva mjeseca i nakon samo pet zvaničnih utakmica.

Na međunarodnoj sceni "plavi" su pod njegovim vodstvom uspjeli u prvom pretkolu Lige Evrope eliminisati estonsku Narva Trans.

U međuvremenu su novu sezonu u BH. Telekom Premijer ligi BiH počeli pobjedom u gostima kod GOŠK-a, ali je onda oslijedio domaći poraz u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Evrope od Krčmarevićevog nekadašnjeg kluba Apolona sa Kipra (1:2).

Četiri dana kanije, u nedjelju, "Željo" je izgubio u Zenici od ljutog rivala Čelika što je bio okidač za izmjene na trenerskoj klupi

Već u četvrtak aktuelne osvajače Kupa BiH čeka revanšu drugog pretkola Lige Evrope u gostima na Kipru. Nakon toga za vikend slijedi novi derbi sa aktuelnim prvakom Zrinjskim, a do kraja dana trebalo bi biti poznato ko će naslijediti Krčmarevića.

"Neko mora preuzeti odgovornost za poraz od Čelika. To je razlog broj jedan za ostavku. Drugi razlog je raskorak želja, ambicija i onoga što posedujemo, sigurno da nismo dobro odradili prelazni rok, ekipa se morala još pojačati. Na "Grbavicu" ako dođe Real Madrid očekuje se pobeda. Bio je u nedjelju naveče nakon poraza u Zenici jedan mali verbalni duel s navijačima koji su mi ostali u lijepom sjećanju. Možda moj čin izgleda kukavički, jednostavno predsednik je dobio moju naklonost. Imao sam mnogo predsednika u karijeri, ali na ovakvog nisam naišao. "Želji" želim sve najbolje, ovo će, uz Partizan, ostati moj klub. Uživao sam u Sarajevu, te utiske ću preneti i u Beograd”, rekao je juče Krčmarević, koji je 4. juna preuzeo trenersku funkciju u Željezničaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije