Fudbal

Slobodu od licence dijeli 120.000 KM

Slobodu od licence dijeli 120.000 KM
Foto: N.N. | Slobodu od licence dijeli 120.000 KM

Tuzlanska Sloboda dobiće licencu, poručili su članovi Upravnog odbora kluba koji je uz Čelik i Krupu dobio odbijenicu Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH za nastup u BH Telecom Premijer ligi BiH, ali i UEFA takmičenjima ako ih izbori u narednoj sezoni.

Klub sa "Tušnja" zakočila su dugovanja prema bivšim uposlenicima, uglavnom igračima. Između ostalih, navodno novac nije isplaćen bivšim fudbalerima Mladenu Veselinoviću i Harisu Mehmedagiću. Sporna je bila i situacija u vezi s potraživanjima koja je imao Amer Ordagić, a dugova je bilo i prema nekadašnjem uposleniku Ismetu Džananoviću. Tuzlaci imaju neizmirene obaveze i prema Poreznoj upravi Federacije BiH u iznosu od oko 64.000 KM, te se procjenjuje da za prevazilaženje trenutnog problema sa licencom treba da plate oko 120.000 KM.

"Aktuelna Uprava FK Sloboda Tuzla zatekla je određeno stanje u klubu, povukla odgovarajuće poteze, te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije. Upravni odbor FK Sloboda Tuzla se obavezao da će ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije", saopšteno je iz FK Sloboda Tuzla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije