Fudbal

Smijenjen Davor Šuker. Marijan Kustić novi predsjednik HNS-a

Smijenjen Davor Šuker. Marijan Kustić novi predsjednik HNS-a
Foto: Screenshot/Youtube | Smijenjen Davor Šuker. Marijan Kustić novi predsjednik HNS-a

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza smijenila je predsjednika Davora Šukera. Novi predsjednik je Marijan Kustić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i dugogodišnji fudbalski radnik.

Izbor novog predsjednika bio je stvar formalnosti, piše Index.hr. Marijan Kustić koji već nekoliko godina obavlja dužnost prvog operativca HNS-a. Šuker je devet godina bio na čelu HNS-a, gdje ga je doveo Zdravko Mamić, bivši predsjednik Dinama. Kustić je bio jedini kandidat za predsjednika te je izabran jednoglasno, uz podršku svih županijskih fudbalskih saveza, što se dogodilo prvi put u istoriji.

Šuker nije stekao uslove za kandidaturu ni jer ga niko od županijskih baza nije htio nominovati. Odlazi na pola mandata, nakon pritiska članova Izvršnog odbora koji su sazvali vanrednu Skupštinu prije Eura te raspisali nove izbore za predsjednika.

Izabran je i novi Izvršni odbor koji je već ranije dogovoren. U njemu je 13 od 17 dosadašnjih članova. Novost je ulazak predstavnika Splitsko-dalmatinske županije Mira Smodlake, dok je mjesto izgubila Brodsko-posavska županija i njen predstavnik Dubravko Galović.

Kustić je za prvog potpredsjednika izabrao Antu Vučemilovića - Šimunovića, dok su ostali dopredsjednici Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Prišćan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije