Fudbal

Sofija Krajšumović, najbolja fudbalerka RS: Više pratim muški fudbal

Sofija Krajšumović, najbolja fudbalerka RS: Više pratim muški fudbal
Foto: N.N. | Sofija Krajšumović, najbolja fudbalerka RS: Više pratim muški fudbal

Fudbal pratim i prije nego što sam počela da ga igram. Istina, više muški nego ženski. Omiljeni klub mi je Bajern Minhen, a fudbaler Robert Levandovski, rekla je Sofija Krajšumović (17), najbolja fudbalerka Republike Srpske i jedna od najtalentovanijih igračica na ovim prostorima.

Nakon sjajne prošle godine fudbalerka bijeljinskog Radnika prošlog mjeseca je na manifestaciji "Dan fudbala RS" proglašena za najbolju fudbalerku RS. U aktuelnoj sezoni učenica Jezičke gimnazije u Brčkom, rođena u Milićima, čak 15 puta je bila strijelac za Radnik u Premijer ligi, a iako još igra za juniorsku selekciju, stakla je status standardne seniorske reprezentativke BiH. U posljednjem kvalifikacionom susretu za Euro bila je strijelac u pobjedi BiH nad Izraelom (3:1).

"Nagrada za najbolju fudbalerku u RS sigurno da mi znači, jer to nije mala stvar, to mi je podstrek da još više radim na sebi. Zadovoljna sam igrama u Radniku i fudbal je nešto čime želim profesionalno da se bavim u budućnosti", kaže velika nada ženskog bh. fudbala.

Članica Radnika, čije boje brani od 2016. godine, ne zna pravi razlog zašto se odlučila baviti fudbalom, ali se zna da je talenat naslijedila od oca Dragiše, koji je nekada bio sjajan fudbaler i sportista.

"Ne znam ni sama zašto sam izabrala fudbal, jednostavno sam ga od malih nogu i pratila i igrala, tako da mi je to ostalo i dan-danas. Zasad sam zadovoljna kako teče moja karijera. Ženski fudbal u BiH definitvno ima svijetlu budućnost, a na tome se dosta radi u posljednje vrijeme", ističe Krajšumovićeva.

Sofija, koja je sa dosta uspjeha nastupala za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, našla se i na posljednjem spisku selektorke A selekcije BiH Samire Hurem za kvalifikacione duele protiv Izraela i Malte. To je još jedan pokazatelj koliko je ova talentovana igračica napredovala u posljednje vrijeme. Nema sumnje da će Sofija, ukoliko je posluži zdravlje, vrlo brzo pronaći inostrani angažman, što je jedna od želja.

"Za nekoliko sezona iskreno se nadam da bih mogla otići u neki veći klub u Evropi", zaključila je golgeterka Radnika i nova uzdanica "zmajica".

Inače, njen Radnik trenutno zauzima peto mjesto na tabeli Premijer lige, dok se reprezentacija BiH nalazi na trećoj poziciji u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine sa devet bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije