Fudbal

Šok za domaćina: Pavlović propušta EURO

Šok za domaćina: Pavlović propušta EURO
Foto: Tanjug/dpa via AP/Sven Hoppe | Šok za domaćina: Pavlović propušta EURO

Fudbaler Njemačke Aleksandar Pavlović propustiće Evropsko prvenstvo, prenosi "Bild".

On će izostati sa šampionata Evrope zbog upale krajnika i očekuje se da selektor Julijan Nagelsman saopšti ko će biti zamjena za njega.

Pavlović se prije dva dana nije pojavio u trening kampu reprezentacije, a kako je tada saopštio Fudbalski savez Njemačke, on se nije pojavio zbog infekcije, a nije precizirao kada se očekuje Pavlovićev povratak. Na kraju, stigle su loše vijesti i mladi fudbaler neće moći da nastupi za nacionalni tim pred domaćim navijačima.

Pavlović je imao dobru sezonu u Bajern u iz Minhena, uprkos tome što je klub sezonu završio bez trofeja i prema mišljenju selektora Julijana Nagelsmana, zaslužio je poziv u tim "elfa".

On je debitovao za reprezentaciju Njemačke prošle sedmice u utakmici protiv Ukrajine (0:0). Pavlović je imao pravo da igra i za reprezentaciju Srbije, ali je izabrao da nastupa za Njemačku. Evropsko prvenstvo održava se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

Nagelsman je odlučio da Emre Džan koji igra za Borusiju Dortmund zamijeni Pavlovića.

Domaća selekcija će otvoriti takmičenje 14. juna od 21 čas protiv Škotske u Minhenu. U Grupi A su još Mađarska i Švajcarska.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije