Fudbal

Solskjer: Igračima ću dati slobodu da se mogu izraziti na terenu

Solskjer: Igračima ću dati slobodu da se mogu izraziti na terenu
Foto: Tanjug/AP | Solskjer: Igračima ću dati slobodu da se mogu izraziti na terenu

Ole Gunar Solskjer nakon što je, u srijedu, ujutru imenovan za privremenog menadžera Mančester junajteda, sinoć je za zvaničnu klupsku stranicu dao prvi intervjuu u kojem je naglasio da će raditi na tome da igrači dobiju dovoljno slobode kako bi se mogli izraziti na terenu.

“Prije svega moram naglasiti da se osjećam kao da sam se vratio kući. Malo je zbunjujuće u početku, ali je prelijepo ponovo vidjeti sve te ljude. Čeka me šest mjeseci tokom kojih želim da uživam“, kazao je Solskjer i dodao:

“Identitet ovog kluba je napadački fudbal, davanje šanse mladima da nauče pobjeđivati. Ovo je najveći klub na svijetu sa najboljim navijačima i igračima na svijetu.“

Pred Solskjerom je zgusnut raspored, jer će za petnaestak dana odigrati četiri utakmice u Premier ligi i jednu u FA kupu. Prvi izazov je gostovanje kod Kardif Sitija, kojeg je Norvežanin vodio 2014. godine.

“Nije stvar u protivnicima, nego u nama, u Mančester junajtedu, u tome da naši igrači shvate šta mogu napraviti. Želim da dobiju dovoljno slobode da se mogu izraziti na terenu. Zgusnut raspored koji nam dolazi nije problem, jer imamo sjajnu ekipu u kojoj su 23-24 igrača. Svi su kvalitetni i svi će dobiti šansu u utakmicama koje nam dolaze. Dobiće šansu da pokažu da su igrači Mančester junajteda“, istakao je norveški strateg i naglasio da je sve što zna o trenerskom poslu naučio od legendarnog sir Aleksa Fegrusona.

Solskjearu će u radu pomagati Majkl Kerik, Kiran Mekin i Majk Felan, koji je sarađivao i sa Fergusonom.

Klub sa Old Trafforda nakon 17 odigranih kola u Premier ligi zauzima šesto mjesto sa 26 bodova, čak 19 manje od lidera Liverpula.

Norvežanin je dres “crvenih đavola“ nosio od 1996. do 2007. godine. U tom periodu osvojio je šest naslova šampiona Engleske, po dva Superkupa i FA kupa, te po jedan pehar u Ligi šampiona i Interkontinentalnom kupu. Za Junajted je odigrao 366 takmičarskih utakmica i postigao 126 golova. Za reprezentaciju Norveške nastupio je 67 puta uz 23 pogotka.

Trenerskim poslom 45-godišnji Solskjer počeo se baviti 2008. godine u rezervnom timu Mančester junajteda, a tri godine kasnije preuzima norveški Molde. Potom je uslijedila kratka epizoda u Kardif Sitiju, a onda povratak u Molde u kojem je bio sve do imenovanja za privremenog menadžera Mančester junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije