Fudbal

Spartak na praznoj "Marakani", Partizan traži skalp Napretka

Spartak na praznoj "Marakani", Partizan traži skalp Napretka
Foto: Ilustracija | Spartak na praznoj "Marakani", Partizan traži skalp Napretka

Tri kola prije kraja Superlige poznat je novi šampion, ali daleko od toga da neće biti neizvjesnosti u borbi za izlazak u Evropu i opstanak, a u centru pažnje je duel fudbalera Crvene zvezde i subotičkog Spartaka pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Zvezda je prošle nedjelje obezbijedila 28. titulu prvaka države, ali protiv Spartaka, koji juri evro-vizu, ovog vikenda neće imati priliku da sa navijačima proslavi šampionski naslov zbog loše organizacije vječitog derbija.

Izabranici Vladana Milojevića su u naletu od sedam vezanih pobjeda i sigurno namjeravaju da u velikom stilu završe sezonu.

Sa druge strane, gosti iz Subotice trenutno su na trećoj poziciji i neophodni su im bodovi ako žele tu da ostanu, jer niški Radnički na Čairu ima "zicer" protiv nezainteresovane Vojvodine.

Sutra, dva sata ranije u odnosu na meč na "Rajku Mitiću", sastaju se Partizan i Napredak u Humskoj bez prevelikog takmičarskog značaja.

Tim iz Kruševca ove sezone pokazao se kao težak protivnik Crvenoj zvezdi i Partizani, od ukupno pet mečeva doživio je samo jedan poraz i to u prošlom kolu od crveno-bijelih, što će biti motiv ekipi Miroslava Ðukića.

U direktnom sudaru za plasman u Evropu igraju Čukarički i Voždovac na Banovom brdu, timovi sa razmakom od samo jednog boda.

Velika borba nastavlja se za opstanak, već sada prežaljeni Borac čeka Rad kome je preko potreban trijumf, isto kao i Bačkoj protiv Javora u još jednom direktnom dvoboju.

Nešto mirnije, ali takođe pod tenzijom, biće u Lučanima između Mladosti i Mačve, kao i u Surdulici gdje se sastaju Radnik i Zemun.

Raspored utakmica 5. kola plej-ofa, suta: Čukarički - Voždovac (18 sati), Partizan - Napredak (18), Radnički Niš - Vojvodina (18) i Crvena zvezda - Spartak (20).

Tabela: Crvena zvezda 51 bod, Partizan 39, Spartak 34, Radnički 31, Voždovac 30, Čukarički 29, Napredak 26, Vojvodina 25.

Plej-aut, danas: Mladost Lučani - Mačva (18). Sutra: Borac - Rad (17), Bačka - Javor (17) i Radnik - Zemun (17).

Tabela: Mladost 26 bodova, Zemun 25, Mačva 24, Radnik 22, Javor 20, Rad 19, Bačka 16, Borac 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije