Fudbal

Spašeni tajlandski dječaci trenirali s Ibrahimovićem

Spašeni tajlandski dječaci trenirali s Ibrahimovićem
Foto: Twitter | Spašeni tajlandski dječaci trenirali s Ibrahimovićem

Mladi tajlandski fudbaleri, koji su više od dvije nedjelje proveli u poplavljenoj jami prije nego su spašeni, u petak su na zadnjoj stanici njihove međunarodne turneje, trenirali s fudbalerima Los Angeles Galaxyja i superzvijezdom Šveđaninom Zlatanom Ibrahimovićem.

Tajlandski dječaci su ovaj mjesec bili posebni gosti Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu, a po dolasku u Los Angeles prvo su razgledali stadion Galaxyja StubHub Center, a potom su trenirali s igračima na pomoćnom igralištu.

Trening je organizovala američka televizijska voditeljka Ellen DeGeneres, koja je dječake u ponedjeljak ugostila u svojoj TV emisiji i tada ih upitala ko je njihov fudbalski idol.

Nakon što je svih 12 mladića odgovorilo da je to Ibrahimović, tada se kao gost iznenađenja pojavio upravio veliki Šveđanin.

"Za sebe mislim da sam dosta hrabar, ali ovi dječaci su nevjerojatni. Ono što su proživjeli i način na koji su spašeni čine ih najhrabrijom ekipom na svijetu", kazao je tada Ibrahimović.

Dramatično spašavanje tajlandskih dječaka, starih između 11 i 16 godina, koje je trajalo od 23. juna do 10.jula pratio je cijeli svijet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije