Fudbal

Spektakl u derbiju: Lajpcig bolji od Dortmunda

Spektakl u derbiju: Lajpcig bolji od Dortmunda
Foto: Tanjug/AP | Spektakl u derbiju: Lajpcig bolji od Dortmunda

Fantastičnom utakmicom zaključen je subotnji program kada je u pitanju 14. kolo njemačke Bundeslige. RB Lajpcig je kao gost na ''Signal Iduna Parku'' pobijedio Borusiju Dortmund rezultatom 3:2 (1:1) u duelu koji je obilovao uzbuđenjima.

Poslije trijumfa, trećeg u posljednja četiri kola, Lajpcig je četvrti sa 29 bodova, dok je BVB poziciju ispod na tabeli i ima četiri osvojena boda manje.

''Rolerkoster'' je krenuo u 15. minutu kada je direktan crveni karton usljed grubog starta dobio iskusni defanzivac Borusije Mats Humels. Po isključenju Humelsa Terzić je reagovao izmenom i umjesto mladog Engleza Bajnoa-Gitensa uveo Niklasa Zilea.

Samo 17 minuta bilo je potrebno gostima iz Lajpciga da u rezultatsko vodstvo pretvore brojčanu nadmoć. Bio je to autogol koji je postigao Alžirac Rami Besebaini koji je neuspješno pokušao da raščisti opasnu situaciju u svom šesnaestercu.

Uvođenje Zilea u igru isplatilo se jer je upravo iskusni odbrambeni igrač u čak šestom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu izjednačio rezultat na 1:1. Pogodio je poslije lijepog prijema i dodavanja Julijana Branta.

Ipak, nije mnogo trebalo timu Marka Rozea da ponovo dođe do prednosti u duelu sa Rozeovim bivšim timom. Lajpcig je sa 2:1 poveo u 54. minutu kada je odbitak u gol pretvorio Austrijanac Kristof Baumgartner.

Sve dileme oko pobjednika otklonili su rezervisti Emils Forsberg i Jusuf Poulsen. Skandinavci su u igru ušli u 75. minutu, a u 90+1. su bili u ključnim ulogama pri donošenju vodstva od 3:1 Lajpcigu. Forsberg je ponudio loptu ''na tacni'' Poulsenu koji lako trese mrežu Gregora Kobela za dva gola razlike.

Do kraja utakmice Brant ponovo asistira, a ovog puta gol za BVB postiže Niklas Filkrug. Bio je to njegov peti gol u sezoni, ali Borusiji nije donio ništa osim umanjenja zaostatka kada je konačan rezultat u pitanju.

U idućem kolu Lajpcig će ugostiti Hofenhajm, dok će ljubimci ''Žutog zida'' gostovati Augsburgu u Bavarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije