Fudbal

Sporting mijenja ime stadiona u čast Ronaldu

Sporting mijenja ime stadiona u čast Ronaldu
Foto: Instagram | Sporting mijenja ime stadiona u čast Ronaldu

Prije nego što se otisnuo u inostranstvo i napravio spektakularnu karijeru u Mančester Junajtedu, Real Madridu i Juventusu, Kristijano Ronaldo šest godina je bio član lisabonskog Sportinga, u koji je stigao kada je imao 12 godina, i u njemu je odigrao prve seniorske utakmice.

I sada, 16 godina nakon njegovog odlaska, u Sportingu žele da mu odaju počast promjenom imena stadiona.

Sportingov stadion nosi ime Žozea Alvaladea, osnivača kluba i njegova prvog člana. Pa iako on za istoriju kluba znači mnogo više nego igrač koji je tamo posljednji put igrao kao 18-godišnjak, Ronaldo je postao toliki brend da bi promjena imena njemu u čast sigurno imala sjajne marketinške posljedice.

Toga se sjetio trenutni predsjednik kluba Frederiko Varandas, koji bi stadion preimenovao u "Stadion CR7" ili jednostavno iskombinirao dvije legende - "Alvalade CR7".

Svjetski mediji pišu kako se uprava složila s predsjednikovom inicijativom, ali da se sigurno ništa neće dogoditi do sastanka s Ronaldom. Dakle, izvjesno je, do kraja sezone.

Ronaldo, inače, već "ima" jedan stadion. Na njegovu rodnom ostrvu Madeiri po njemu su nazvali igralište koje služi kao trening-centar za klince.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije