Fudbal

"Sportski dan" na Gradskom stadionu u Banjaluci

"Sportski dan" na Gradskom stadionu u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | "Sportski dan” na Gradskom stadionu u Banjaluci

Fudbalski savez Republike Srpske u saradnji sa Fudbalskim klubom Borac i Atletskim klubom Banjaluka organizovao je danas manifestaciju “Sportski dan” koja je održana na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Na pomoćnom terenu, podijeljenom u četiri sektora je organizovan turnir u fudbalu, takmičenje u atletici, kao i tereni zabavnih poligona na kojima su učestvovale djevojčice i dječaci.

"'Sportski dan' je posvećen našoj sportskoj mladosti i budućnosti. Pored zvaničnog turnira u kojem su nastupali klubovi Vrbas, Borac, OFK Spartak 2013 i BSK u godištu 2012, odnosno Borac, OFK Spartak 2013, Ljubić i BSK u generaciji 2014. godišta, organizovan je i otvoreni nastup svih onih koji su imali želju da učestvuju u ovom svojevrsnom sajmu sporta u svim omladinskim kategorijama", naveo je Goran Đukić, jedan od koordinatora “Sportskog dana” u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Za sve učesnike obezbjeđena je hrana i napici a Fudbalski savez Republike Srpske je za sve učesnike obezbjedio podjelu medalja i pehara.

Ova prilika je iskorištena i za ozvaničenje završetka radova na terenu sa hibridonom travnatom podlogom Gradskog stadiona, kao i početak radova na postavljanju atletske staze, čime će ovo sportsko zdanje dobiti novi, moderniji izgled, ali i obezbijediti još bolje uslove fudbalerima i atletičarima u narednom periodu.

Ovom događuju je prisustvovao i kompletan seniorski i juniorski tim banjalučkog Borca, a Fudbalski savez Republike Srpske podijelio je lopte za klubove članove Područnog Fudbalskog saveza Banjaluka.

Podrška drvarskom Borcu

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, u sklopu akcije “Klubovi na prvom mjestu” uručio je danas deset lopti i garnituru sportske opreme Fudbalskom klubu Borac iz Istočnog Drvara. Tom prilikom je obećao i pomoć u poboljšanju infrastrukture Sportskog centra u Drvaru, a Borac će biti i novčano pomognut sa 5.000 maraka.

"Naša želja je da sistemski pomognemo sport u Drvaru, kao i Fudbalski klub Borac jer je to naš strateški cilj. Ovo je prvi korak koji smo napravili na tom putu saradnje, a u narednom periodu tražićemo rješenja kako bi poboljšali infrastrukturu na samom stadionu, tražićemo model u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta i vjerujem da će se uskoro vidjeti rezultati naših akcija", rekao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije