Fudbal

Sportski sud u Lozani primio žalbu Rusije zbog suspenzije FIFA i UEFA

Sportski sud u Lozani primio žalbu Rusije zbog suspenzije FIFA i UEFA
Foto: Arhiva/Ilustracija | Sportski sud u Lozani primio žalbu Rusije zbog suspenzije FIFA i UEFA

Ruski fudbalski klubovi i reprezentacije prošli su "kao bosi po trnju" zbog eskalirajuće situacije na istoku i jugu Ukrajine, gdje su u toku sukobi.

FIFA i UEFA donijele su odluku da suspenduju i eliminišu sve timove iz svojih takmičenja, pa je tako iz Lige Evrope izbačen Spartak iz Moskve, dok je seniorski tim "Zbornaje" izbačen iz plej-ofa za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Rusi su zbog toga odlučno reagovali i uložili žalbu protiv FIFA i UEFA pred Sportskim sudom u Lozani. Postavljalo se pitanje da li će ova institucija uopšte diskutovati o pitanju Rusije, ali je danas stigla zvanična potvrda da će ipak biti riječi o pomenutom slučaju.

Žalba je prihvaćena kao predmet po kojem će biti postupano postepeno, navedeno je iz Lozane. To znači da se na konačnu odluku može sačekati neko vrijeme, ali da ipak postoji mogućnost da se situacija "preokrene" i ode u korist Rusije.

Oni su se žalili da nema nikakvog sportskog osnova da se reprezentacija i klubovi izbace iz međunarodnih takmičenja, već da je sve urađeno zbog politike.

Nije poznato kada će biti donijeta konačna odluka, ali ona svakako ništa neće značiti Spartaku, koji već u četvrtak treba da igra sa Lajpcigom, dok bi sa druge strane mogla da preokrene situaciju ruskoj reprezentaciji koja treba da se sastane sa Poljacima u plej-ofu za Svjetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije