Fudbal

Sprema se revolucija u Premijer ligi?

Sprema se revolucija u Premijer ligi?
Foto: Tanjug/AP | Sprema se revolucija u Premijer ligi?

Igrači pod ugovorom mogu da mijenjaju sredinu samo dva puta godišnje, tokom zimskog i ljetnjeg prelaznog roka, a klubovi kada god požele mogu da uruče otkaz fudbalskim trenerima i to je ono što se mnogim stručnjacima ne sviđa.

E, kako prenose engleski mediji i ta praksa bi uskoro vrlo lako mogla mogla da bude promijenjena. Barem kada su u pitanju niže engleske lige.

Naime, Asocijacija profesionalnih trenera na Ostrvu je pokrenula inicijativu da se klubovima više ne dozvoljava da tokom sezone otpuštaju trenere, već da to mogu da učine samo tokom trajanja prelaznog roka, baš kao što je to slučaj sa fudbalerima.

Kako se tumači na Ostrvu, ova praksa mogla bi prvo da zaživi u engleskim nižim ligama, poslije toga bi se proširila i na Čempionšip, a ukoliko se pokaže kao pravo rješenje, bila bi primjenjena i na Premijer ligu.

Engleski mediji podsjećaju da je prošle godine u elitnom rangu tamošnjeg fudbala čak 14 trenera bilo smijenjeno tokom takmičarske godine, a u nekim klubivima ih se promijenilo čak nekoliko tokom trajanja lige.

"Igrači su zaštićeni ugovorom i dok traje sezona ne mogu da budu otjerani iz kluba. Želimo da se tako ponašaju i prema trenerima", prenijeli su engeski mediji reči neimenovanog člana Asocijacije trenera koji je najavio da će se o ovoj temi diskutovati u skorijoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije