Fudbal

Sraman potez pomoćnog trenera Sarajeva, udario igrača Širokog

Sraman potez pomoćnog trenera Sarajeva, udario igrača Širokog
Foto: Screenshot | Sraman potez pomoćnog trenera Sarajeva, udario igrača Širokog

Pomoćni trener Sarajeva Dževad Šarić u jednoj gužvi tokom utakmice na Pecari protiv Širokog Brijega udario je defanzivca domaćih Petra Franjića zbog čega će ga Fudbalski savez BiH sigurno kazniti.

Derbi osmine finala Kupa BiH donio je sjajnu fudbalsku predstavu na zelenom terenu, ali i nesportsko ponašanje domaće publike koja je na raznorazne načine i više puta tokom meča dovodila u opasnost gostujuće igrače.

U toku susreta sa tribina, u dijelovima gdje su bili smješteni domaći navijači, mogli su se čuti nacionalistički i fašistički povici i vrijeđanja, te su u nekoliko navrata ubacivani pirotehnika i čvrsti predmeti na teren, a sve je kulminiralo u 75. minutu, kada je igrač FK Sarajevo Anel Hebibović pogođen, te je susret bio prekinut u trajanju čak 22 minuta.

Dan nakon meča pojavio se i jedan video klip koji pokazuje nesportski potez jednog od pomoćnika Husrefa Musemića, Dževada Šarića, koji je u jednoj gužvi pred kraj meča udario igrača Širokog Brijega, zbog čega će sigurno dobiti kaznu Fudbalskog saveza BiH.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini osudio je ovaj potez riječima da "najoštrije osuđuje sramotan čin kondicionog treninga FK Sarajevo, Dževada Šarića, koji je udario nogom igrača protivničkog tima, čime je dodatno stvorio tenzije na samom susretu i uzeo u mogućnost da nanese ozbiljnu povredu fudbaleru u plavom" dresu", prenosi "Klix.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije