Fudbal

Srbac dobio udruženje navijača Crvene zvezde

Srbac dobio udruženje navijača Crvene zvezde
Foto: srbac-rs.com | Srbac dobio udruženje navijača Crvene zvezde

SRBAC - Opština Srbac sinoć je dobila Udruženje navijača Crvene zvezde a za prvog predsjednika udruženja izabran je Saša Ilić, dugogodišnji fudbaler i predsjednik Sloge i veliki navijač "crveno-bijelih". Osnivačkoj skupštini udruženja prisustvovalo je preko 50 navijača Crvene zvezde iz Srpca uz brojne goste iz Udruženja navijača Crvene zvezde iz Prnjavora, Banjaluke, Trna, Dervente i Linza.

Članovi skupštine udruge jednoglasno su za potpredsjednike izabrali Dalibora Jokića, Slavka Vujića i Gorana Trivunić a funkciju advokata obavljat iSrđan Janjić. U Upravni odbor udruženja su ušli: Saša Ilić, Srđan Janjić, Damjan Dragosavljević, Goran Trivunić, Dalibor Jokić, Slavko Vujić, Branislav Đukić i Slaviša Sarić.

Predsjednik udruženja Saša Ilić rekao je da je cilj osnivanja udruge omasovljavanje članstva cjelokupnog Sportskog društva Crvena zvezda, te organizovan odlazak na utakmice i razne vrste humanitarnih akcija i druženja.

"Svi dobro znamo što predstavlja Crvena zvezda u međunarodnim okvirima jer je to jedan od svega 22 kluba na svijetu koji su osvajali evropsku i svjetsku titulu. Krenuli smo s registracijom udruženja u sudu kako bismo dobili svoj pečat i organe nakon čega ćemo aktivno raditi i boriti se za Zvezdu, poštovati statut kluba i pomagati socijalno ugrožene porodice i naše teško oboljele sugrađane kad god budemo u mogućnosti ", istakao je Ilić.

On je dodao da je sinoć već organizovana prva humanitarna akcija na kojoj su srbački zvezdaši prikupili 450 KM za liječenje teško oboljele Srpčanke Nataše Davidović.

Sekretar kluba Srđan Janjić kaže da je za njega Zvezda više od života i da je sa ogromnom radošću dočekao dan kada će u Srpcu službeno biti osnovano udruženje navijača.

"Došao sam prije nekoliko sedmica s grupom prijatelja i entuzijasta na ideju da formiramo udruženje navijača kao pravna osoba po ugledu na druge gradove i opštinr u Republici Srpskoj. Cilj nam je da u narednom periodu ne samo formalno već i suštinski djelujemo kako bismo podržali rad našeg kluba i pomogli mu da jednog dana opet postane najbolji na svijetu. Nadam se i iskreno vjerujem da će buduće generacije jednog dana opet dočekati da slave evropsku i svjetsku titulu s našom Zvezdom ", istaknuo je Janjić.

Tokom skupštine je usvojena odluka o plaćanju godišnje članarine u iznosu od 20 KM kojom se dobiva članska iskaznica Crvene zvezde uz brojne pogodnosti a usuglašeno je i da udruga navijača iz Srpca prikuplja vlastitu članarinu koja će na mjesečnom nivou iznositi 3 KM ili godišnje 30 KM. Navijačima je ostavljena mogućnost da plaćaju obje članarine ili da se opredjele za jednu od ponuđenih.

"Članarina koju bude skupljalo naše udruženje biće većim dijelom iskorištena za humanitarne aktivnosti koje će biti u fokusu našeg rada", rekao je predsjednik Saša Ilić.

Na skupštini je iznesen niz konstruktivnih prijedloga koji su uvaženi i koji će u narednom periodu biti provedeni u djelo kako bi ovo udruženje izraslo u respektabilan pravni subjekt koji će igrati značajnu ulogu u društvenom životu naše opštine.

(NN/srbac-rs.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije