Fudbal

Srbija grabi ka Top 10 na FIFA listi, najbolji plasman od 2010.

Srbija grabi ka Top 10 na FIFA listi, najbolji plasman od 2010.
Foto: Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB Scanpix via AP | Srbija grabi ka Top 10 na FIFA listi, najbolji plasman od 2010.

Fudbalska reprezentacija Srbije koja igra sve bolje i bolje od dolaska Dragana Stojkovića na mjesto selektora nalazi se na 21. mjestu na najnovijoj FIFA rang listi najboljih selekcija svijeta i ovo joj je najbolji plasman u posljednjih 10 godina.

Skok od četiri mjesta napravili su nakon dvije pobjede u Ligi nacija protiv Švedske i Norveške koje su im osigurale i plasman u Ligu A. Nakon ovakvog razvoja situacije postalo je jasno i to da će "orlovi" biti u drugom šeširu pred žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Kada gledamo posljednje godina najbolji plasman na FIFA rang listi Srbija je imala 2010. godine kada su bili 13. a tada je selektor bio Radomir Antić pod čijom palicom su igrali na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Na vrhu FIFA liste ostao je Brazil koji je ujedno i rival Srbije na predstojećem Svjetskom prvenstvo koje se igra u Kataru. Iza Brazila u top 10 su Belgija, Argentina, Francuska, Engleska, Italija, Španija, Nizozemska, Portugal i Danska.

Kada govorimo o zemljama bivše Jugoslavije najbolje plasirana ostala je Hrvatska koja je na 12. mjestu. Selekcija BiH se nazadovala i sada se nalazi na 58. mjestu FIFA liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije