Fudbal

Sreća za Prištinu, prvi put ikada klub igra s pozajmljenim fudbalerima

Sreća za Prištinu, prvi put ikada klub igra s pozajmljenim fudbalerima
Foto: pixabay.com/ilustracija | Sreća na strani Prištine, prvi put u istoriji klub igra sa pozajmljenim igračima

Fudbalski klub Priština je zbog virusa korona bio pred eliminacijom iz kvalifikacija ta Ligu Evrope, ali prvi put u istoriji evropskog fudbala igraće tim sastavljen od igrača koji nisu članovi tog kluba.

Vijesti.me pišu da je UEFA odložila meč kvalifikacija i predložila Prištini rješenje - prema novim pravilima, klub može da registruje fudbalere iz drugih klubova kao privremeno pozajmljene igrače, kako bi utakmice mogle da se odigraju, ako virus korona to ne dozvoli.

Priština nije u utorak mogla da izađe na teren protiv Linkolna sa Gibraltara, jer je osam igrača bilo pozitivno na a viruskoron, a lokalne vlasti su naložile gostima da svi moraju u izolaciju do povratka u zemlju.

Igračima i stručnom štabu nije bilo dozvoljeno ni da uđu u hotel, već su na otvorenom čekali autobus, koji ih je odvezao nazad.

Priština je prihvatila prijednog UEFA i danas prijavila grupu od 20 igrača iz raznih klubova sa samoproglašenog Kosova, koje će voditi Ramiz Krasinići, selektor omladinske reprezentacije.

Takođe, kosovski klub može da zahvali i rivalu iz Gibraltara, koji je prihvatio da igra meč pod novim uslovima, mada je mogao i da odbije i pobijedi službenim rezultatom.

Novi meč je zakazan za subotu od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije