Fudbal

Šta je Prosinečki pričao o Ćiri

Šta je Prosinečki pričao o Ćiri
Foto: Boris Scitar/Pixsell | Šta je Prosinečki pričao o Ćiri

Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovjek i trener koji je svima nama obilježio karijere i od koga smo puno naučili, izjavio je nekadašnji hrvatski fudbaler Robert Prosinečki na vijest o smrti čuvenog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

Blaževićeva najpoznatija izjava je "da će pojesti trenersku diplomu ukoliko Prosinečki postane igrač" kada je 1987. godine tada talentovani vezni fudbaler napustio Dinamo i prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je kasnije postao prvak Evrope u Bariju.

"Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada, ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kafu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obilježio hrvatski fudbal - trećim mjestom na Mundijalu u Francuskoj i titulom sa Dinamom 1982. godine", rekao je Prosinečki za N1.

Naučili smo puno od njega i svima nam je jako teško, makar smo to očekivali, doživio je lijepe godine, izgledao fenomenalno, bio je drugačiji i svima će nam nedostajati, dodao je Prosinečki.

"Bio je pravi borac, obilježio je hrvatski fudbal i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživeo je lijep život i imaće 'gore' šta pričati ljudima", istakao je Prosinečki.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije