Fudbal

Šta sve uspjeh protiv Olimpijakosa donosi Zvezdi?

Šta sve uspjeh protiv Olimpijakosa donosi Zvezdi?
Foto: N.N. | Šta sve uspjeh protiv Olimpijakosa donosi Zvezdi?

Crvena zvezda u srijedu od 21.00 u Atini igra protiv Olimpijakosa u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona. Za oba kluba je ovo odlučujući meč kada je u pitanju nastavak takmičenja u Evropi. Zvezdi je dovoljno da se vrati neporažena iz Pireja, dok je Olimpijakosu neophodna pobjeda, kako bi na kraju završio kao treći i na proljeće nastavio takmičenje u Ligi Evrope.

Ovaj meč će za Zvezdu imati veliki rezultatski značaj, ali zbog dešavanja u ovogodišnjoj Ligi šampiona i teških poraza od Totenhema i Bajerna, možda je i najvažniji meč ove godine.

Navijačima Zvezde, ali i svima na Marakani ostao je gorak ukus u ustima poslije ovogodišnjeg učešća u Ligi šampiona, jer je Zvezda u dvije nedjelje doživjela dva najveća poraza u Evropi u svojoj istoriji.

Gorak ukus je i zbog skupih ulaznica koje su navijači plaćali da bi na mečevima protiv Totenhema i Bajerna gledali potpunu nemoć svog tima.

Zato bi eventualni uspjeh protiv Olimpijakosa mogao da zaliječi evropske rane i da stvori odličnu atmosferu pred zimsku pauzu, na koju će Zvezda otići kao jeseni prvak, kakav god bio ishod meča protiv Čukaričkog.

To bi vratilo i samopouzdanje Vladanu Milojeviću i poljuljanu vjeru u njega, pa možda na zimu i nećemo vidjeti neke određene promjene kada je u pitanju stručni štab, jer Milojeviću ugovor ističe na ljeto.

Značajan bi bio i napredak kada je u pitanju UEFA koeficijent Zvezde, jer može da pretekne BATE, Galatasaraj i Jang Bojs, što može da bude značajno za naredne kvalifikacije.

Ne treba zanemariti i nacionalni koeficijent, gdje se Srbija bori za 15. mjesto, koje donosi dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako ne sada, onda bar da se ono napadne naredne sezone, kada će biti realnije, piše Telegraf.

- rezultatsku (evropsko proljeće)

- novčanu (2.7 miliona evra u slučaju pobjede, 900.000 evra u slučaju remija)

- satisfakciju navijačima poslije teških poraza (novo evropsko proljeće zaliječilo bi rane poslije poraza od 6:0 protiv Bajerna, 5:0 i 4:0 protiv Totenhema...)

- povratak vjere u Zvezdu i vraćanje samopouzdanja igračima i stručnom štabu za nastavak sezone

- mogućnost dodatne zarade na proljeće (Zvezda je od tri meča Lige šampiona zaradila 5 miliona evra, a bar jedna puna Marakana garantovala bi zaradu od bar milion evra)

- šansa za najbolji evropski rezultat još od 1992. godine (prije dvije godine je Zvezda prvi put obezbijedila evropsko proljeće poslije punih 25 godina, ali je odmah zaustavljena od CSKA iz Moskve, pa bi sada bila u prilici da nadmaši taj rezultat)

- poboljšanje UEFA koeficijenta (ako Zvezda pobijedi obezbijediće dva dodatna boda, ako odigra remi dobiće jedan, što će biti značajno za naredne evropske kvalifikacije)

- poboljšanje nacionalnog koeficijenta (u slučaju pobjede Zvezde, Srbija bi pretekla Grčku na tabeli nacionalnog koeficijenta, a doprinos bi mogao da da i Partizan ukoliko bude uspješan protiv Astane, a ostala bi i dalje u Evropi i mogla da skuplja dodatne bodove i da se bori za 15. mjesto na tabeli, koje donosi dva predstavnika u Ligi šampiona).

Kladionica Mozzart kao favorita vidi grčkog predstavnika, ali navijači Zvezde vjeru u pobjedu svog tima mogu veoma dobro naplatiti. Naime, kvota na slavlje Beograđana je 7,00.

OVDJE možete pogledati i ostalu ponudu kladionice Mozzart za mečeve Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije