Fudbal

Stanković: Biće teško stići "minus pet", ali ne nemoguće

Stanković: Biće teško stići "minus pet", ali ne nemoguće
Foto: FK Crvena zvezda | Stanković: Biće teško stići "minus pet", ali ne nemoguće

Biće teško ostvariti svih 16 pobeda, ali nije nemoguće. Tako ćemo se spremati, kao što sam rekao na našem okupljanju, svaki dan smo o tome pričali i na takav način smo se i pripremali. Odradili smo jedne od najboljih priprema otkad sam u klubu, sa tog aspekta momci su spremni i u glavi i fizički, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči starta drugog dela sezone i utakmice protiv Čukaričkog.

Zvezda počinje drugi dio sezone sa pet bodova minusa u odnosu na rival, a Stanković ističe da će svaka utakmica biti kao finale.

"Saša Ilić radi odličan posao sa Čukaričkim, polako hvataju formu, ali igramo kod kuće i ne želim da razmišljam ni o čemu drugom, sem o pobedi", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, ekipa će biti fokusirana samo na sebe.

"Uzdamo se u sebe, džaba 'kiks' nekoga ako nismo pravi. Moramo da se fokusiramo na nas, na sve, ako dođe 'kiks' objeručke ćemo prihvatiti. Prvi put u posljednjih pet godina 'jurimo' nekog i pretvorili smo to sebi u dodatni motiv. Nemamo pravo na 'kiks' i o tome pričamo svaki dan. Navijač Crvene zvezde treba da se prepozna dole na terenu, u bilo kom igraču, za nekog ko se bori od prvog do poslednjeg minuta. Moramo da budemo pravi, jeste teško, pet bodova je mnogo u našoj ligi, ali nije nemoguće".

On je dodao da je Ohi Omodžijanfu veliko pojačanje, ali da ravnopravno računa na svih 20 igrača.

"Svi znaju da uopšte nije bitno da li igraju jedan, 15 ili 20 minuta. Nema razloga da se bilo ko ljuti, ako ne igra. Može jedino posle 30. maja kada sednemo i vidimo ko se ljutio, a ko nije. Od sutra pa do kraja prvenstva, Kupa i Evrope svi smo jedno. Svi dobijamo i gubimo, bez obzira da li je to minut ili 90. Imao sam priliku da budem i susrećem se s ovakvim situacijama. Znam i verujem", zaključio je Stanković i dodao da vjeruje u jaku podršku sa tribina.

Utakmica između Zvezde i Čukaričkog igra se sutra od 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije