Fudbal

Stanković: Ne brine me forma napadača

Stanković: Ne brine me forma napadača
Foto: Tanjug | Stanković: Ne brine me forma napadača

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dejan Stanković rekao je danas da nije zabrinut formom svojih napadača i da vjeruje da će ekipa biti na željenom nivou kada prvenstvo počne 1. avgusta.

Stanković i sportski direktor Mitar Mrkela razgovarali su danas s novinarima u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, nakon povratka sa Divčibara, gdje su se pripremali za iskušenja u novoj sezoni.

Fudbaleri i stručni štab FK Crvena zvezda u Staroj Pazovi bruse formu za početak prvenstva zakazan za 1. avgusta na stadionu "Rajko Mitić" protiv Novog Pazara.

Stanković je napomenuo da ga ne zabrinjava forma napadača.

"Prema svakom igraču se ponašamo isto. Ko god je na treningu Crvene zvezde on je kandidat za tim. Igrači mnogo pošteno rade i nisam zabrinut za formu napadača. Važno nam je da igramo na sva tri dana kako bismo se navikavali na obaveze koje nas uskoro očekuju", kazao je Stanković i dodao da je klub vratio sa pozajmice iz Voždovca Stefana Hajdina i da im zbog toga nije potreban još jedan lijevi bek.

On je istakao da je ekipa sada izolovana u Staroj Pazovi kako bi mogli u miru da zatvore pripremni period.

"Katai je ozbiljan igrač za kojeg nema iznenađenja u fudbalu i biće veliko pojačanje za nas baš kao i Spiridonović, koji jako hitar fudbaler", kazao je Stanković i dodao da bi bio zadovoljan igranjem grupne forme u nekom od evropskih takmičenja.

"Bio bih 80 posto zadovoljan da uđemo u sezonu sa ovim igračkim kadrom", kazao je Stanković i dodao da je Sanogo, vezni igrač iz Obale Slonovače, takođe značajno pojačanje za Crvenu zvezdu.

Mrkela je rekao da je igrač Mateo Garsija zajedno sa ekipom na trninzima i da nije želio da ode u Argentinu, gdje je imao ponudu jednog kluba.

"Za njega ima mnogo interesovanja drugih klubova... Jedan veliki klub se javio za Miloša Degeneka. Boaći ulazi polako u maksimalan proces treninga i verujem da će se priključiti ekipi uskoro".

Štoper Crvene zvezde Nemanja Milunović kaže da su se u Staru Pazovu vratili radi veličine terena jer su na Divčibarima trenirali na užem prostoru.

"Spremamo se za iskušenja na terenu. Nadamo se da ćemo u nekom trenutku dobiti podršku navijača koja nam mnogo znači. Kako god profesionalci smo pa ćemo u svakom trenutku pokušati da pružimo maksimum", kazao je Milunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije