Fudbal

Stari dres za novi početak Borca

Stari dres za novi početak Borca
Foto: Vladimir Stojaković | Stari dres za novi početak Borca

Fudbalski klub Borac predstavio je danas novu garnituru dresova koje će koristiti ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Banjalučki velika ove godine je proslavio 30 godina od jendnog od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji, osvajanje Kupa Maršala Tita (11. maj 1988.) a upravo je ovo bila inspiracija za novu upremu. Uz pomoć sportskog partnera kompanije "Juventa" novi dresovi su izuzev par detalja identične replike onih koje je nosila sjajna generacija iz 1988.

"Lijepo je opet vidjeti 'crveno-plave' boje složene kao što su to bile prije tri desecnije kada je igrala ona sjajna generacija Borca. Htjeli smo da se i na ovaj način odužimo i odamo priznanje tim ljudima koji su ostvarili jedan od najboljih rezultata u Borčevoj istoriji", kazao je Marko Maksimović, sportski direktor FK Borac.

Slavni dani su daleko iza Borca. Banjalučki klub ove sezone opet mora da krene ispočetka, jer  iako je prošle sezone na terenu izborio ostanak u Premijer ligi BiH, zbog neizmirenih dugova ostao uskraćen za licencu.

"Ovi dresovi nas obavezuju da ih natopimo znojem i Borac vratimo tamo gdje pripada a to je među najbolje klubove u BiH", kazao je Saša Kajkut, napadač Borca.

Sezona 2018/2019. Prve lige RS počinje 11. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije