Fudbal

Stojković objavio prvi spisak: "Nisam se odrekao ni jednog igrača"

Stojković objavio prvi spisak: "Nisam se odrekao ni jednog igrača"
Foto: Fudbalski savez Srbije | Stojković objavio prvi spisak: "Nisam se odrekao ni jednog igrača"

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izabrao je igrače za uvodne mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Srbija se 24. marta sastaje u Beogradu sa Republikom Irskom, tri dana kasnije rival je Portugaluja, dok će 30. marta sastati sa Azerbejdžanom u Bakuu.

Na spisku su golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović, (Eibar) Đorđe Nikolić (Bazel),  odbrana: Stefan Mitrović (Strazbur), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Fejenord), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Serkl Briž), Marko Petković (TSC), Milan Gajić (Crvena zvezda), Filip Mladenović (Legija),  sredina terena: Mihailo Ristić (Monpelje), Saša Lukić (Torino), Uroš Račić (Valensija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić (Herta), Dušan Tadić (Ajaks), Nenad Krstičić (AEK), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Ivan ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK), Filip Kostić (Ajntraht), napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Dušan Vlahović (Fiorentina) i Dorđe Despotović (Rubin).

"Posle ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa svojim saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP Katar 2022 pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena što predstavlja proširenu listu. Hoću da naglasim da se nisam odrekao ni jednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede", izjavio je selektor Dragan Stojković za sajt FSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije