Fudbal

Stojković pred Mađarsku: Respekt i najozbiljniji pristup

Stojković pred Mađarsku: Respekt i najozbiljniji pristup
Foto: Arhiva | Stojković pred Mađarsku: Respekt i najozbiljniji pristup

Rezultat ne predstavlja pritisak, ali u svakom slučaju utakmica je važna. Rival zaslužuje respekt, pripremamo se najozbiljnije jer drugačije ne može, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Mađarske.

"Pristupamo najozbiljnije i tako se spremamo, juče u toku dana i sinoć smo imali video analizu ekipe Madarske jer sam želeo da moji igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje sutra u Budimpešti", izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On se podsjetio duela sa Mađarima u plej-ofu za odlazak na Mundijal u Francuskoj i pobjede od 7:1 u Budimpešti.

"Shvatili smo ih preozbiljno. To je bilo pre 25 godina. Sećam se svih detalja na utakmici. Srbija, odnosno Jugoslavija imala je tada odlične igrače i zasluženo otišla na Svetsko prvenstvo. Mađarska je fudbalska zemlja, sila još iz vremena Puškaša, Kočiša, danas mi je drago da vidim novu Mađarsku, kako na terenu, tako u infrastrukturi, navijao sam za njih prošle godine na Evropskom šampionatu", dodao je Piksi.

Selektor je otkrio da sem Dušana Vlahovića, gotovo izvijesno neće igrati ni Nikola MIlenković, koji ima problem sa zadnjom ložom, ali će putovati u Budimpeštu.

Na pitanje mađarskih novinara kako je za kratko vrijeme od Srbije uspio da stvori jaku reprezentaciju, Stojković je rekao:

"Ključ svega je to što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, u smislu da igrači veruju u ono što rade. Veruju u instrukcije i u ono što se traži od njih. Uspeli smo. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, ljudi ce pričati o tome i tražiti razloge. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, fudbalske i ljudske. Oni veruju i meni. Taj spoj je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segemanata", istakao je Stojković.

Utakmica između Mađarske i Srbije igra se sutra od 19.30 sati na "Puškaš Areni" u Budimpešti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije