Fudbal

Sud BiH: Nismo odbili izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj

Sud BiH: Nismo odbili izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj
Foto: N.N. | Sud BiH: Nismo odbili izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine demantovao je tvrdnje da je odbijeno izručenje bišeg savjetnika FK Dinamo Zdravka Mamića Hrvatskoj.

Iz Suda podsjećaju da je danas održano ročište na kojem je traženo izjašnjenje Mamića o tome da li pristaje na pojednostavljeno izručenje ili želi redovnu proceduru.

"Potraživani Zdravko Mamić se opredijelio za redovnu proceduru. Takođe, na današnjem ročištu je razmatrana opravdanost određivanja mjere privremenog pritvora. Sud je našao opravdanim da odredi adekvatne mjere zabrane, o čemu je donijeto rješenje", navode u Sudu BiH.

U ovoj pravosudnoj instituciji naglašavaju da nisu odlučivali o izručenju.

"Niti Sud uopšte odlučuje o izručenju. Naglašavamo da je zakonska nadležnost Suda da provjeri ispunjenost uslova za izručenje u svakom konkretnom slučaju, o čemu danas takođe nije odlučivano, te će biti predmet odluke Suda tek kad Sud dobije ekstradicionu dokumentaciju iz Republike Hrvatske. Konačnu odluku o izručenju će donijeti državni ministar pravde, na osnovu ZMPP u krivičnim stvarima", naglasili su u Sudu Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije