Fudbal

Sudija Obradović pao na poligrafskom ispitivanju?

Sudija Obradović pao na poligrafskom ispitivanju?
Foto: N.N. | Sudija Obradović pao na poligrafskom ispitivanju?

Fudbalski skandal nastavljen je hapšenjem sudije Srđana Obradovića, koji je u policiji, "pao" na poligrafskom ispitivanju, a sutra će biti saslušan u Novom Sadu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva!

To saznaju Večernje novosti, a kako list navodi, nadležni državni organi mogli bi iz ove priče svašta da otkriju i možda otvore Pandorinu kutiju vezanu za namještanja utakmica, iza kojih se krije prije svega mogućnost sticanja dobiti po kladionicama.

Pripadnici MUP-a Srbije su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili fudbalskog sudiju Srđana Obradovića. Kako Novosti saznaju, on je tokom saslušanja uporno tvrdio da je slučajno napravio grešku kada je dosudio penal za Spartak na nedjeljnoj utakmici sa niškim Radničkim. Kako je policajcima sve ovo bilo veoma sumnjivo, naređeno je da se uradi poligrafsko testiranje, koje Obradović nije prošao. Podsjetimo, njemu je prethodno određeno zadržavanje do 48 sati.


Pročitajte još: Niko ne zna zašto je ovaj srpski sudija svirao penal


Kako kažu u MUP-u, njemu se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja.

"Obradović se sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i Radničkog, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu", navode u MUP-u.

Obradović, inače, nije jedini "specijalac" FSS, kako u fudbalskim krugovima zovu arbitre koje čelnici šalju na utakmice širom zemlje sa konkretnim zadacima. Ima ih još nekoliko, uvijek spremnih da zatvaraju oči, nekog drastično oštete, a sve to veoma često rade bez imalo stila. Čak i bahato pokazuju da imaju zaštitu u samom vrhu fudbalske organizacije. Priča se da su interesi razni, od samog osvajanja bodova i krojenja tabela u svim rangovima takmičenja, do bogatih zarada u kladionicama širom planete (kažu da zbog srpskog fudbala najčešće zaplaču u Aziji).

Inače, kad je već riječ o regularnosti, nikom nije jasno kako je Zajednica Superlige mogla da razdvoji u pretposlednjem kolu termine utakmica koje su bile izuzetno važne i direktno su odlučivale o plasmanu na evropsku scenu. Na taj način, kada su čuli da je Napredak savladao Čukarički, mogli su da odahnu, jer je posao za Spartak i Nišlije bio znatno olakšan.

A u tom trenutku otvorile su se razne mogućnosti, pa i da se na poluvremenu promjeni nešto što je već bilo planirano. Sve, navodno, zbog interesa povezanih sa klađenjem.

Smiješilo mu se finale Kupa

Prema prilično pouzdanim informacijama, FSS je planirao da Srđana Obradovića "počasti" arbitražom na finalu Kupa, koje će 23. maja igrati Mladost iz Lučana i Partizan u Surdulici. Na neki način to bi bila nagrada "specijalcu" za sve poslove koje je obavljao za ljude iz vrha srpskog fudbala, koji su i te kako odgovorni za sve što se događa i sa ovim sportom kod nas i sa Obradovićem, jer su mu godinama i bez sumnje svjesno tolerisali bahatu arbitražu, za nečije interese.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije