Fudbal

Sudija i VAR pretjerali, ljuti i Porto i Bajer

Sudija i VAR pretjerali, ljuti i Porto i Bajer
Foto: Twitter / Printscreen | Sudija i VAR pretjerali, ljuti i Porto i Bajer

Fudbal prije VAR-a i poslije VAR-a nije isti sport. Draž koji je fudbal decenijama donosio nestao je s "pravdom" sudija, a bijes navijača postaje sve veća i kad njihov klub gubi, i kad pobjeđuje kao sinoć na meču Porta i Bajer Leverkuzena.

Više nema kluba koji u Evropi nije osjetio gorčinu VAR-a. Istina, mnogi su i slavili ovu FIFA tehnologiju, ali presedan je napravljen sinoć u Ligi šampiona.

U jednoj akciji poništen je gol Porta i momentalno dosuđen penal na drugoj strani za Bajer.

Igrao se 42. minut kada je Taremi brzu kontru domaćina u Lisabonu okončao golom, čime je kreirao veliko slavlje navijača na tribinama. Međutim, jako brzo je taj gol poništen, slavlje se pretvorilo u zvižduke, a da stvar bude gora po Porto - umjesto njihovog gola dosuđen je penal za goste iz Leverkuzena. 

Razlog za to je bilo što je Tajlor nakon poziva iz VAR sobe dosudio penal za Bajer! Video asistent mu je, naime, dojavio da je na samom početku kontre Porta, u kaznenom prostoru domaćih, njihov igrač loptu dodirnuo rukom.

Nestvarna scena tako je obišla Evropu i svijet uz revolt svih ljubitelja fudbala, bez obzira na to za koga navijaju. To pokazuju i komentari na društvenim mrežama.

"StVARno ste preterali", jedan je od blažih komentara, a ima svakako i onih žustrih i uvrijedljivih na račun FIFA i UEFA zbog VAR tehnologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije