Fudbal

Sudija obećao fudbaleru Švedske dva penala

Sudija obećao fudbaleru Švedske dva penala
Foto: Ilustracija | Sudija obećao fudbaleru Švedske dva penala

Fudbaleri Švedske slavili su u subotu na gostovanju u Turskoj rezultatom 1:0, a susret grupe B2 Lige nacija došao je danas u centar interesovanja svjetske javnosti nakon izjave napadača Švedske Markusa Berga.

Švedska je pogodak postigla u 71. minutu iz penala, a Berg je u intervjuu za švedski list "Aftonbladet" otkrio kako mu je arbitar Istvan Kovaš obećao takav scenarij na poluvremenu, prenosi "L'Equipe".

U prvom poluvremenu duela u Eskišehiru Kovaš je odbio da svira penal kada je u kaznenom prostoru Turske pao Berg, a napadač Al Aina je obavio razgovor sa rumunskim arbitrom.

"Na poluvremenu sam otišao do Kovaša i bunio sam se zbog toga što nije svirao penal jer sam fauliran u kaznenom prostoru. On mi je odgovorio: 'Pregledaću snimak i, ako si u pravu, dosudiću ti dva penala u drugom poluvremenu'", otkrio je Berg.

Sudija je djelimično "ispunio obećanje". U 71. minutu Berg je pao nakon duela sa Okayom Sojunčuom, a Kovaš je pokazao na bijelu tačku.

Andreas Grankcist je pogodio za pobjedu i poslao Tursku u niži rang, Ligu C, dok je Švedskoj ostavio šansu da pobjedom nad Rusijom zauzme prvo mjesto i na taj način ostvari plasman u Ligu A.

Iz UEFA se još uvijek nisu oglasili, a Fudbalski savez Turske je najavio žalbu.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije