Fudbal

Pratite nas na Google news

Sudijama prekipjelo: Stop pritiscima Zvezde i Partizana

Sudijama prekipjelo: Stop pritiscima Zvezde i Partizana
Foto: Ilustracija | Sudijama prekipjelo: Stop pritiscima Zvezde i Partizana
Tanjug

Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada, poručuju najbolji fudbalski arbitri Srbije.

"Svjesni svoje odgovornosti i jasne namjere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumijeva naš posao, nismo i ne želimo da bježimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, prije svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja", ističe se u saopštenju koje su potpisali svi arbitri Superlige i Prve lige Srbije.

Kako se navodi, svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS  Sleviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

"Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se s prijetnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim mjerama. Zbog sebe, naših porodica, ali prije svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta", poručuju najbolje srpske sudije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije