Fudbal

Sudije iz Srbije na terenu već drugog dana EP

Sudije iz Srbije na terenu već drugog dana EP
Foto: Image by Tania Dimas from Pixabay | Sudije iz Srbije na terenu već drugog dana EP

Jedan od najpriznatijih arbitara iz Srbije, Srđan Jovanović dobiće šansu već drugog dana da se nađe na terenu na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Nažalost, neće biti u glavnoj ulozi, ali će pored terena kao četvrti sudija pomagati Klemonu Turpanu iz Francuske, koji će zajedno sa Nikolom Danoom i Sirilom Grinjorom suditi meč između Velsa i Švajcarske u Bakuu.

Pored Srđana Jovanovića, za petog sudiju je postavljen još jedan arbitar iz Srbije - Uroš Stojković. Interesantno je da će u VAR sobi sjediti četiri pomoćna arbitra - Fransoa Leteksje, Žerom Brisar i Benžamen Paže iz Francuske, odnosno Pavel Gil iz Poljske.

Dobro se sjećamo da je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, najbolji sudija iz Srbije Milorad Mažić sudio i samu završnicu takmičenja i do samog kraja bio je u konkurenciji da sudi finale. Međutim, planove mu je "pomutio" plasman Hrvatske u borbu za pehar, zbog čega je FIFA odlučila da ne delegira arbitra sa istog govornog područja za taj meč, već je pravdu dijelio Argentinac - Nestor Pitana.

Podsjetimo, Srđan Jovanović je postao standardan na utakmicama Linglong Superlige Srbije, a nekoliko puta sudio je i "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana.

Kada govorimo o evropskim takmičenjima, srpski sudija je bio sa pištaljkom u grupnoj fazi Lige Evrope, kao i Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije