Fudbal

Sukob navijača i policije u Tuzli

Sukob navijača i policije u Tuzli
Foto: fena | Sukob navijača i policije u Tuzli

Posljednja utakmica 22. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igrana danas na stadionu „Tušanj“ u Tuzli između fudbalera Slobode i Zrinjskog imala je svoje treće, neslavno, poluvrijeme, jer su se sukobili navijači iz Mostara i policija.

Pristalice „plemića“ popularni „ultrasi“ prilikom izlaska sa stadiona počeli su gađati domaće navijače bakljama i različitim predmetima pa je reagovala policija. U incidentu je povrijeđeno nekoliko navijača.

Golove za nova tri boda Zrinjskog postigao je Nemanja Bilbija. Prvo iz penala u 52. minuti, a potom izuzetno efektno u 74. minuti utakmice. Bilbija je i najbolji strijelac M:tel Premijer lige BiH, a ukupno je u sezoni postigao 21 gol.

Bez pobjednika i bez golova završene su prve dvije utakmice današnjeg programa M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Fudbaleri Željezničara nisu uspjeli osvojiti sva tri boda u gostima u Trebinju kod Leotara, koji je tako upisao i jedan vrijedan bod u borbi za opstanak u bh. eliti. Trebinjcima je na ruku svakako išao i remi u Bijeljini, gdje su dva takođe "davljenika", odnosno kluba koja su u zoni ispadanja, Radnik i Rudar iz Prijedora u međusobnom duelu odigrali 0:0. "Plavi" sa „Grbavice“ bili su bolji u meču na "Policama", ali ipak nisu uspjeli zatresti mrežu iz ni jedne od nekoliko dobrih prilika. 

U derbiju 22. kola igranom prvog dana vikenda na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" Sarajevo i Borac su podijelili bodove nakon rezultata 1:1. Sarajevo je povelo na otvaranju utakmice već u trećoj minuti preko Asmira Suljića. Crveno-plavima je ovo prvi primljen gol u drugom dijelu sezone, u kojem su bez poraza. Bod Banjalučanima u 59. minuti donio je majstorskim potezom Jovo Lukić, koji se oslobodio dvojice čuvara, prebacio loptu na svoju “jaču” lijevu nogu i prelijepo pogodio za 1:1.

Važan bod osvojili su u komšijskom hercegovačkom derbiju igrači Posušja protiv Širokog Brijega. Utakmica na "Pecari" završena je rezultatom 1:1. Domaći su poveli u 15. minuti preko Tonćija Mujana, a Posušje je do poravnanja došlo u samoj završnici prvog dijela preko Josipa Barišića koji je pogodio iz penala u 44. minuti.

Rezultati 22. kola: Sarajevo - Borac 1:1, Velež - Tuzla siti 1:2, Široki Brijeg - Posušje 1:1, Leotar - Željezničar 0:0, Radnik - Rudar Prijedor 0:0, Sloboda – Zrinjski 0:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije