Fudbal

"Sun" brani Srbe: Skandiranje u Prištini može da bude licemjerje

"Sun" brani Srbe: Skandiranje u Prištini može da bude licemjerje
Foto: Tanjug/AP | "Sun" brani Srbe: Skandiranje u Prištini može da bude licemjerje

Britanski tabloid "Sun", nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vrijeđanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini prije, za vrijeme i poslije utakmice kvalifikacija za EURO.

Tiražni list, u internet izdanju, istakao je naslov "Idioti" objašnjavajući da su bijesne reakcije izazvane, pored pogrdnog skandiranja Srbiji, i nacističkim pozdravima Engleza u jednom lokalu.

"Sun" piše i kako su "šokantni snimci u velikoj mjeri sa suprotnostima sa "ljubavnim" scenama na stadionu", kao i da bi mogli da znače licemjerje zbog rasističkih ispada u Sofiji na meču Bugarske i Engleske, odnosno velikih osuda sa Ostrva.

Isto tako podsjetio je i na događaje iz Kruševca na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske 2012. godine, kada je FS Srbije sankcionisan sa 65.000 funti zbog vrijeđanja gostiju na rasnoj osnovi.

Osuda "Suna" dolazi nakon što je britanski novinar Strit, inače poštovalac Srbije, Brazila i Argentine, objavio i osudio snimak vrijeđanja Srbije, uz pretpostavku da bi Engleska mogla prvi meč na EURO da igra pred praznim tribinama.

"Ili se rasizam naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi", upitao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije