Fudbal

Supić na golu Temišvara

Nemanja Supić, prvi golman fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, karijeru će nastaviti u rumunskom Temišvaru.

Reprezentativni čuvar mreže naše zemlje tako je nakon više od mjesec dana pronašao novi angažman, a s Temišvarom je u ponedjeljak naveče potpisao ugovor na tri plus dvije godine.

"Nakon zaista dugotrajnih pregovora zadovoljan sam što smo na obostrano zadovoljstvo uspjeli dogovoriti sve detalje. Konačno sam riješio svoj status i vjerujem da ću opravdati očekivanja mog novog kluba. Žao mi je što neću imati pravo braniti u utakmicama Evropske lige, jer sam ove sezone već upisao nastup na međunarodnoj sceni braneći za kiparski Anartozis. No, vjerujem da će Temišvar i naredne godine izboriti učešće u evropskim takmičenjima, te da ću dočekati svoju priliku među stativama", rekao je Supić, koji se juče vratio iz Rumunije u Sarajevo.

Nakon što je prošle sezone branio boje Javora iz Ivanjice, Supić je u ljetnoj pauzi prešao u Anartozis. Međutim, nakon ispadanja iz kvalifikacija za Evropsku ligu, Kiprani su raskinuli saradnju sa Supićem, koji je potom više od mjesec dana bio bez angažmana. Osim Temišvara za njegove usluge još su bili zainteresovani Majnc, te klubovi iz Druge lige Engleske, Poljske i Izraela, ali su Rumuni imali najkonkretniju ponudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije