Fudbal

Sutra mečevi Lige nacija: Biti ili ne biti za "zmajeve" i "orlove"

Sutra mečevi Lige nacija: Biti ili ne biti za "zmajeve" i "orlove"
Foto: Anadolija | Sutra mečevi Lige nacija: Biti ili ne biti za "zmajeve" i "orlove"

​Fudbalska reprezentacija BiH sutra nastavlja takmičenje u Ligi nacija, a u Ligi A sastaće se s Poljskom u Vroclavu. Meč na stadionu "Miejski" na programu je od 20.45 i veoma je važan za obje ekipe jer bi mogao da odluči ko će na kraju zauzeti posljednje mjesto u Grupi 1 koje naredne sezone vodi u niži rang, tj. Ligu B.

BiH je trenutno posljednja sa dva boda, dok Poljska ima četiri, isto koliko i drugoplasirana Nizozemska, dok je Italija na vrhu s pet bodova. U slučaju poraza, BiH bi došla u veoma tešku situaciju jer bi za ostanak u elitnom rangu morala da u preostala dva kola pobijedi Italijane i Nizozemce.

Prvi okršaj "zmajeva" s Poljacima nije dobro završio jer su u gosti slavili u Zenici 2:1 pa će ovo biti prilika da ekipa Dušana Bajevića uzvrati istom mjerom. Ovaj susret i ne dolazi baš u najbolje vrijeme za "zmajeve" jer su nedavno propustili šansu da ostanu u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali ohrabruje solidna partija protiv Nizozemske (0:0).

Kladionica Mozzart nudi na Poljsku kvotu 1.85, a na BiH 4.50.

Vezista "zmajeva" Amir Hadžiahmetović kaže da ih je mimoišla sreća u nekim duelima i da su u Poljsku otišli samo s jednim ciljem, a to je pobjeda.

"Idemo po tri boda u Poljsku. Moramo razmišljati o njima i njihovoj igri, ali i o našoj igri kako bismo odradili meč što je moguće bolje. Znamo gdje su oni najjači, na pozicijama špica i iza špica. Idemo da odradimo to što je moguće bolje i nadam se pobjedi. Maksimalno ozbiljno se spremamo i idemo tamo s optimizmom", kaže Hadžihmetović i dodaje da su prethodni mečevi bili zahtjevni, ali da se bh. tim oporavio:

"Bilo je teško psihički se podići, naročito nakon poraza na penale (poraz od Sjeverne Irske u polufinalu plej-ofa). Kad se izgubi utakmica na takav način, stvarno je teško vratiti se psihički. Međutim, ekipa je to dobro odradila, što se vidjelo na terenu. Bili smo fokusirani i dali smo sve od sebe. Sigurno je da će svi pružiti svoj maksimum. Naravno, nakon poraza atmosfera nije baš idealna, ali družimo se, pričamo kako da prevaziđemo teškoće, bodrimo jedni druge i trudimo se da odradimo ovo što je moguće bolje."

U sličnoj poziciji je i Srbija, koja je u Ligi B. "Orlovi" su posljednji na tabeli sa samo jednim bodom i sutrašnji poraz od Turske vjerovatno bi značio i selidbu naredne sezone u Ligu C.

Selektor Ljubiša Tumbaković u Istanbulu (20.45) neće moći da računa na sedmoricu igrača - Dušana Tadića, Luku Milivojevića, Emila Rockova, Marka Grujića, Strahinju Pavlovića, Aleksandra Kataija i Sašu Zdjelara.

"Orlovi" su i dalje u igri za plasman na EP (12. novembra igraju odlučujući meč sa Škotskom), a kada je riječ o utakmici u Istanbulu Mozzart na pobjedu Turske daje kvotu 2.45, a na pobjedu Srbije 3,10.

Hrvatska takođe igra sutra i to protiv Francuske u Zagrebu (20.45), a pobjedom bi ostala u igri za prvu poziciju koja na kraju donosi plej-of. Kladionica je strani gostiju. Mozzart na Francusku daje kvotu 2,15, a na Hrvatsku 3,50.

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart za utakmice Lige nacija pogledajte ovdje.

Liga A, Grupa 1

1. Italija              3              1              20           2:1          5

2. Nizozemska   3              1              1              11:1        4

3. Poljska           3              1              1              12:2        4

4. BiH                3              0              2              1              2:3          2

Liga A, Grupa 3

1. Portugal         3              2              1              0              6:1          7

2. Francuska     3              2              1              0              5:2          7

3. Hrvatska       3              1              0              2              5:9          3

4. Švedska      3              0              0              3              1:5          0

Liga B, Grupa 3

1. Rusija             3              2              1              0              7:4          7

2. Mađarska       3              2              0              1              4:3          6

3. Turska            3              0              2              1              1:2          2

4. Srbija             3              0              1              2              1:4          1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije