Fudbal

Sutra poznata sudbina Darka Vojvodića na mjestu trenera FK Borac

Sutra poznata sudbina Darka Vojvodića na mjestu trenera FK Borac
Foto: N.N. | Sutra poznata sudbina Darka Vojvodića na mjestu trenera FK Borac

Srijeda je dan D na Gradskom stadionu u Banjaluci, jer će tada biti poznata sudbina trenera FK Borac Darka Vojvodića. Kako "Nezavisne" saznaju, vrlo su male šanse da Vojvodić vodi tim i u BHT Premijer ligi BiH naredne sezone, a na listi potencijalnih trenera su Dragan Jović, Slobodan Starčević, Branislav Krunić i Simo Krunić.

Vojvodić je Borac vodio u jednom od najtežih perioda u istoriji kluba. U finišu prošle sezone s Banjalučanima je izborio opstanak u bh. eliti, ali klub nije dobio licencu za takmičenje pa je ovu sezonu morao kroz Prvu ligu RS da krči put ka povratku u najviši rang. Tim je prije nekoliko kola osvojio šampionsku krunu u RS i paralelno s tim počele su priče o odlasku Vojvodića. Da to nisu prazne priče, moglo se čuti iz usta čelnika kluba, koji su nekoliko puta ponovili da će razgovarati s aktuelnim trenerom, nakon čega će biti poznata njegova sudbina. Vico Zeljković, predsjednik kluba, istakao je da će u srijedu biti obavljeni razgovori s Vojvodićem i nije želio da prejudicira ishod.

"U srijedu ćemo razgovarati s trenerom. On je ovih dana bio na odmoru i sve što mogu da kažem je da će u srijedu, eventualno u četvrtak, biti sve poznato", rekao je Zeljković.

Kako stvari stoje, veoma su male šanse da će Vojvodić ostati trener, iako iz kluba ističu da će tema razgovora biti ambicije u narednoj sezoni i da će upravo taj segment krojiti sudbinu ovog fudbalskog stručnjaka.

Danima se piše o potencijalnim kandidatima i listi trenera koji bi mogli da vode klub u narednoj sezoni, a najveće šanse se daju već pomenutnom kvartetu.

Do kraja sezone je ostalo još jedno kolu u Prvoj ligi RS, a Borac će svoj meč odigrati u srijedu od 17.30 s Rudar Prijedorom, dok su preostali mečevi na programu u subotu. Kako stoje stvari, odmah nakon meča biće obavljen razgovor s Vojvodićem.

Ukoliko dođe do promjene trenera, čelnici kluba neće imati mnogo vremena i moraće brzo da reaguju kako bi pronašli zamjenu. Zeljković je nekoliko puta ponovio da će se pojačanja dovoditi prema želji trenera, što znači da će sve biti poznato ove sedmice.

Lista potencijalnih pojačanja već odavno postoji i sve zavisi od trenera. Kako saznajemo, na listi je između ostalog ime Tonija Jovića, koji je postao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s njemačkim trećeligašem SF Lote. On je već igrao za Borac, a u BiH je nosio i dres Zrinjskog, s kojim je dva puta osvajao Premijer ligu.

"Život piše čudne priče, početak je bio idiličan, a kraj totalna suprotnost. Ostaje mi samo da zahvalim na svemu, bilo je to lijepih šest mjeseci u mom životu", između ostalog napisao je Jović na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije