Fudbal

Švedski reprezentativac završio u komi

Švedski reprezentativac završio u komi
Foto: Printscreen/X | Švedski reprezentativac završio u komi

Kristofer Olson, reprezentativac Švedske, nalazi se u komi nakon što je primljen u bolnicu. Za sada je sve poznate informacije objavio njegov klub Midtjiland.

Na prethodnom susretu nije igrao, pa su se mnogi zapitali šta se zapravo dešavala sa poznatim fudbalerom. Klub je odlučio da se oglasi kako bi stao na kraj spekulacijama.

’’U pozadini sve češćih glasina i nagađanja o razlogu odsustva Kristofera Olsona osjećamo se prinuđenim da sa ovom objavom izađemo u javnost. Ovaj 28-godišnji reprezentativac Švedske izgubio je svijest u svom domu u utorak 20. februara i prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, gdje je hospitalizovan i na respiratoru’’, stajalo je na početku saopštenja.

Zatim je klub pojasnio o čemu se radi i šta je za sada poznato o njegovom stanju.

’’Kristofer Olson je zahvaćen naizgled akutnom bolešću u vezi sa mozgom, koja nije posljedica samopovređivanja bilo koje vrste, niti je uzrok posljedica spoljnih faktora. Tim vodećih danskih medicinskih stručnjaka trenutno radi pod velikim pritiskom da postavi dijagnozu i započne pravi tretman. Od prijema, Kristofer je okružen svojom užom porodicom i dijelovima osoblja FK Midtjiland, a liječe ga specijalisti iz ove oblasti. FK Mitdtjiland hitno traži od javnosti da pokaže poštovanje i razumijevanje, kako bi Kristofer, porodica i ljekari dobili neophodan mir kako bi obezbijedili što bolji Kristoferov oporavak. Svi u klubu su naravno duboko pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću i naše misli i puna podrška za Kristofera“, pisalo je u saopštenju kluba iz Danske.

Olson je od 2017. godine reprezentativac Švedske i sakupio 47 nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije