Fudbal

"Svrake" žele Haua zamijeniti legendom fudbala

"Svrake" žele Haua zamijeniti legendom fudbala
Foto: Twitter / Printscreen | "Svrake" žele Haua zamijeniti legendom fudbala

Španski stručnjak Čavi Ernandez donio je odluku da bez obzira na ishod tekuće sezone ipak napusti Barselonu i potraži izazov nešto dalje od La Lige. Sada se pojavio slavni engleski klub, Njukasl, koji želi da Španac naslijedi Edija Haua na klupi "Svraka".

Iako je Barsa i dalje tapka u mjestu po objavi da Španac odlazi sa klupe, to neće promijeniti njegovo mišljenje kako je kolektivu potreban novi početak bez njega na kormilu.

"Blaugrana" ove sezone nije igrala i još uvijek ne igra prepoznatljiv fudbal, ali i pored toga, Čavi je izuzetno tražen stručnjak u najuticajnijim fudbalskim krugovima.

Tako su ostrvski, ali i španski mediji došli do informacije da perspektivnog stručnjaka u svom taboru želi kultni tim koji zahvaljujući bogatim vlasnicima može kupiti bilo kojeg igrača današnjice.

Njukasl pokazuje konkretan i snažan interes za Čavija i u narednim sedmicama će se otvoriti pregovori nakon kojih bi on naslijedio Edija Haua.

"Svrakama" trenutno ne ide najbolje na bilo kojem polju i očekuje se da cijenu plati Hau, te da na njegovo mjesto stigne stručnjak od kojeg PIF fondacija očekuje zaista mnogo.

Bin Salman i saradnici izuzetno cijene sve što je Čavi napravio prije svega u igračkoj karijere, a cijeli posao čini lakšim i činjenica da veznjak kao trener želi raditi na Ostrvu, prenosi "Sportam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije