Fudbal

TOŠK gradi savremeni stadion

TOŠK gradi savremeni stadion
Foto: N.N. | TOŠK gradi savremeni stadion

Nogometni klub TOŠK planira izgradnju pomoćnog stadiona po UEFA standardima.

U sklopu radova izvršiće se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (FIFA Quality Pro) za teren u skladu sa svim UEFA standardima uz sve popratne objekte kako bi se na ovom stadionu mogli održavati treninzi, pripreme i takmičarske utakmice omladinskih selekcija.

"Jedan od glavnih puteva za razvoj NK TOŠK i fudbala u Tešnju je izgradnja moderne infrastrukture. TOŠK je uz pomoć prijatelja iz EN Projekt sačinio idejni projekat sa 3D vizuelnim prikazom. Ovaj projekat od iznimne je važnosti za budućnost kluba i omladine. Radovi predviđeni ovim projektom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u MZ Dobropolje-Mekiš, Općina Tešanj", saopšteno je iz federalnog prvoligaša. 

Nakon odigrana 22. kola NK TOŠK je trenutno na četvrtom mjestu Prve lige Federacije BiH.

"Trenutno se nalazimo u fazi kompletiranja projektne dokumentacije, ostaih građevinskih dozvola i saglasnosti. O napretku projekta i početku radova, kao i načinu prikupljanja novčanih sredstava od prijatelja kluba, javnost će biti upoznata putem naše službene stranice", dodaju iz TOŠK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije