Fudbal

Tadić izbacio Real, Totenhem u Dortmundu ovjerio četvrtfinale

Tadić izbacio Real, Totenhem u Dortmundu ovjerio četvrtfinale
Foto: Tanjug/AP | Tadić izbacio Real, Totenhem u Dortmundu ovjerio četvrtfinale

Fudbaleri Ajaksa i Totenhema plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Ajaks je u gostima u potpunosti nadigrao aktuelnog šampiona Evrope Real Madrid sa 1:4, a značajnu ulogu sa dvije asistencije i jednim golom imao je srpski fudbaler Dušan Tadić.

Totenhem je u Dortmundu minimalcem protiv Borusije potvrdio četvrtfinale.

Borusija - Totenhem

Menadžer Totenhema Mauricio Poketino je na teren poslao izuzetno defanzivan sastav s petoricom igrača u zadnjoj liniji i tri zadnja vezna.

Čak i kada su uspijevali probiti taj bunker gostiju, igračima Dortmunda nerješiva enigma je bio Ugo Ljoris koji je u nekoliko navrata fenomenalnim paradama spašavao svoj gol.

Totenhm je iz jedinog šuta u okvir gola domaće ekipe postigao pogodak.

U 49. minutu Musa Sisoko je sjajno uposlio Herija Kejna koji je izašao sam na Romana Burkija, šutirao veoma lijepo u bliži ugao i pogodio za 1:0.

Borusija će sada sve svoje snage skoncentrisati na Bundesligu gdje je izgubila prednost od deset bodova u odnosu na Bajern, dok će Totenham nastaviti takmičenje u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Real - Ajaks

Dušan Tadić zapečatio je spektakularan nastup na Santjago Bernabeuu fantastičnim pogotkom.

Nakon dvije asistencije, Tadić je nokautirao Real Madrid i trasirao Ajaksu put ka četvrtfinalu Lige šampiona.

U jeku napada "kraljevskog" kluba, Tadić je zakucao loptu u mrežu Reala za vođstvo "kopljanika" 3:0.

Tadić se u prvom poluvremenu poigravao sa igračima Reala.

Tehnička nadmoć De Jonga i Tadića u veznom redu izluđivala je Solarijevu ekipu pa su poveli već u sedmom minutu nakon što je briljantni Srbin Dušan Tadić namjestio loptu na šut Hakimu Zijehu. Ovaj je elegantno tukao za vođstvo Ajaksa, piše "Index.hr".

Dvanaest minuta kasnije, novi šok za Bernabeu. Genijalna je bila asistencija Dušana Tadića koji je izlomio Realove igrače fantastičnim driblinzima.

Neres je imao samo lakši dio posla za odraditi. To što je Tadić napravio dugo vremena će se vrtjeti na naslovnicama svih medija.

Ajaks je poslije drugog gola nastavio plesti u sredini terena, nisu se uplašili vođstva. Pritom je Real zbog povrede ostao bez Lukasa Vaskeza u 29. minutu kojeg je zamijenio Bejl.

U 35. minutu Zijeh opet tuče, Kurtoa brani, a u istom minutu u suzama zbog povrede iz igre izlazi najopasniji igrač Reala Vinicijus Džunior kojeg mijenja Marko Asensio.

I u nastavku Ajaks igra pravi fudbal. U 51. minutu Van de Bk puca, Kurtoa brani, ali kazna Realu stiže u 62. minutu. Autor novog sjajnog gola je Dušan Tadić.

VAR je morao odobriti ovaj gol jer je lopta prilikom kreiranja napada pobjegla Mazruiju. To je bio sporan detalj, je li prešla crtu i je li igrač Ajaksa dirao rukom. Na kraju je Brih presudio u korist Holanđana.

Poslije toga kreće još veća ludnica. Marko Asensio u 70. zabija za nekakvu nadu Realu poslije asistencije Reguilona, ali dva minuta poslije Lase Šone, danski tragičar protiv Hrvatske na ruskom Mundijalu, prekrasno pogađa za 4:1.

Bio je to slobodan udarac sa lijeve strane iz kosa, Kurtoa je bio loše postavljen i lopta ga je skroz prevarila. Do kraja je Real mogao smanjiti, Modrić je ukrao loptu De Jongu koji se previše poigravao, ubacio na Benzemu koji se spotaknuo da bi najveću šansu imao Bejl kojeg je stigao obranom zaustaviti Onana.

U 86. Zijeh propušta šansu za peti gol. Tadić je ukrao loptu Modriću, ubacio Marokancu, ovaj puca preko gola iz neposredne blizine.

Nemoć Reala potvrdio je Načo grubim startom u 95. minutu kada je zaradio isključenje.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Real Madrid. Može se reći da je Real dobro i prošao jer je Ajaks imao niz nevjerovatnih šansi.

Četiri su iskoristili i nakon 190 minuta odličnog fudbala zasluženo ušli među osam najboljih ekipa Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije