Fudbal

Tadić skinuo krunu kralju i oborio rekorde Ajaksa

Tadić skinuo krunu kralju i oborio rekorde Ajaksa
Foto: Tanjug/AP | Tadić skinuo krunu kralju i oborio rekorde Ajaksa

Dušan Tadić je sinoć sam, doslovno sam srušio Real usred Bernabeua, rasturio je trostrukog uzastopnog prvaka Evrope i izbacio ga iz Lige šampiona.

Ajaks je juče na Bernabeu napravio jednu od najvećih senzacija u istoriji Lige šampiona. Kopljanici su veličanstvenom utakmicom razbili Madriđane u njihovom domu 4:1 (nadoknadili 1:2 iz Amsterdama) i plasirali se među osam najboljih na Starom kontinentu. Realu se prvi put nakon sezone 2009/10 dogodilo da je ispao u ovako ranoj fazi takmičenja.

Tadić je odigrao briljantnu partiju, kod većine relevantnih svjetskih medija dobio je maksimalnu desetku, a usput je srušio neke rekorde u Ligi šampiona te se izjednačio s još jednom legendom Ajaksa – Jarijem Litmanenom.

Naime, Tadić je postao tek drugi igrač Kopljanika koji je u jednoj sezoni LŠ zabio šest golova. Veliki Finac, prvak Evrope 1995. godine, to je napravio dva puta. Te slavne 1994/95 te godinu dana kasnije kada su igrali finale i nakon penala izgubili od Juventusa.

Osim toga, Tadić je jedini igrač u LŠ ove sezone koji je direktno uticao na devet golova. Srbin na svom kontu ima spomenutih šest golova i tri asistencije.

Kad smo već kod asistencija, Tadić je prvi igrač Ajaksa od 2011. i Kristijana Eriksena koji je dva puta asistirao na jednom susretu. Podsjetimo, Danac je to učinio protiv Dinama iz Zagreba.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije