Fudbal

Tegeltija najavio pravljenje evropskog Borca

Tegeltija najavio pravljenje evropskog Borca
Foto: Youtube / Printscreen | Tegeltija najavio pravljenje evropskog Borca

Predsjednik fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke, Milan Tegeltija oglasio se nakon završene sezone u Premijer ligi BiH te najavio da će se znatno pojačati ekipa banjalučkog kluba za narednu sezonu.

"Okončana je sezona u Premijer ligi BIH. Borac je osvojio 2. mjesto i Evropu - drugo kolo kvalifikacija Konferencijske lige. Ovo možemo smatrati relativnim uspjehom. Tek osvajanje titule i iskorak u evropskim takmičenjima (ulazak u grupnu fazu evropskih takmičenja) ćemo smatrati potpunim uspjehom. Već u ovom prijelaznom roku činimo maksimalne napore da značajno ojačamo ekipu za narednu sezonu i konkurentnost u nadolazećim evropskim kvalifikacijama. Već u kvalifikacijama koje se igraju 27. jula imamo znatno jaču ekipu od one koja je igrala prošlu sezonu i pokušati da napravimo skok u evropskim takmičenjima. Međutim, dovođenje pojačanja nije videoigrica niti su igrači ili softveri koji uvijek rade i igraju isto po zadanim parametrima. Bez obzira koliko su bili kvalitetni, prema analizama koje radimo, u dovođenju pojačanja mogući su promašaji jer neki igrači jednostavno ne igraju na očekivanom nivou, iz puno mogućih razloga", napisao je Tegeltija na početku svog izlaganja na Facebook profilu.

Prvi čovjek Borca je otkrio i na koji način planiraju ostvariti puni uspjeh i ulazak u grupnu fazu evropskih takmičenja.

"Da bismo sljedeću sezonu ostvarili puni uspjeh i ulazak u grupnu fazu evropskih takmičenja realno su potrebna tri prelazna roka (uključujući sadašnji, jesenji i sljedeći ljetni) u kome se filtriraju prava pojačanja, a ekipa dobija homogenost, kompaktnost i kvalitet na svim pozicijama, uz jak roster igrača koji su u rotaciji tokom sezone u više takmičenja. Uprava FK Borac je sinergija sa sportskim sektorom i posebno stručnim štabom te ulazi u maksimalnu napore da već u ovom prelaznom roku značajno ojača ekipu na svim pozicijama za koju to trebaju procjene sportskog sektora kluba u ovom trenutku, a u skladu s ambicijama kluba za narednu sezonu. Već sa službenim početkom prijelaznog roka počet će i potpisivanje ugovora nekih novih igrača našeg kluba, a neki će biti potpisani do početka pripreme", dodao je Tegeltija, prenosi "Klix".

Tegeltija je istakao kako Borac sa svim svojim kapacitetima preuzima maksimalne napore kako bi do kraja ovog prelaznog roka pripremio i ojačao ekipu za narednu sezonu i evropske kvalifikacije koje dolaze.

"Naši skauti su aktivni ne samo u BiH i regionu nego i u cijeloj Evropi te nekim prekookeanskim zemljama. S nekim našim sadašnjim igračima ćemo produžiti ugovore, s nekima ćemo se pozdraviti i poželjeti im sreću, a sve u skladu s preporukama stručnog štaba i sportskog sektora kluba, na osnovu njihovog učinka i kvaliteta u sezoni koja je protekla. Još jednom posebno želim da čestitam svim navijačima FK Borac na osvajanju drugog mjesta i ulasku u Evropu uz preskakanje jedne stepenice kvalifikacija. Pravimo evropski Borac! Aj Borac", poručio je Tegeltija.

Podsjetimo, Borac će naredne godine nastupati u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije