Fudbal

Ten Hagu prijeti značajan finansijski deficit

Ten Hagu prijeti značajan finansijski deficit
Foto: Tanjug/AP | Ten Hagu prijeti značajan finansijski deficit

Mančester junajted gotovo da ni teoretski ne može da izbori plasman u Ligu šampiona, a to će imati značajne implikacije i na primanja.

Neuspješna sezone, u kojoj je klub nanizao čak 12 poraza u Premijer ligi, koštaće i menadžera Erika ten Haga, ali i igrače.

Ostane li na kormilu Junajteda, Ten Hag će morati da računa na 25 odsto manja primanja u narednoj sezoni, pa bi tako sa 11,3 miliona evra godišnje, dobio 7,85 miliona evra.

Međutim, kako je sve izvjesnije da bi mogao da bude smijenjen, to će značiti i da bi i paket obeštećenja za raniji raskid saradnje od onog po ugovoru (do juna 2025. godine), bio drastično manji.

Problem za nove suvlasnike iz kompanije Ineos je u tome što ne vide pravog kandidata za njegovog nasljednika, tako da bi se vrlo lako moglo desiti da Nizozemac dobije još jednu sezonu na klupi kao šansu da uradi nešto.

Tomas Tuhel, Ruben Amorim, Kiran Mekena, Roberto de Zerbi, Tijago Mota i Mičel, to su imena koja se vezuju sa interesovanjem Junajteda.

Ipak, pitanje je da li bi iko od njih mogao da se nosi sa izazovom kakav je Mančester junajted, posebno pod teretom neuspjeha kluba iz proteklih sezona.

U svakom slučaju, za nekoliko nedjelja, kada sezona bude gotova, biće i jasnije u kom pravcu će ići klub sa ’’Teatra snova’’.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije