Fudbal

Terzić: Pavkov novi Musemić, ostaće u Zvezdi bar do 2020.

Terzić: Pavkov novi Musemić, ostaće u Zvezdi bar do 2020.
Foto: Ilustracija | Terzić: Pavkov novi Musemić, ostaće u Zvezdi bar do 2020.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da junak pobjede protiv Liverpula Milan Pavkov ima ugovor do 2020. godine i da će najmanje do tada nositi crveno-bijeli dres.

Terzić je za agenciju Anadolija otkrio da ga Pavkov podsjeća na Husrefa Musemića i da je posle Liverpula imao ozbiljan razgovor sa njim kako bi ostao sa obje noge na zemlji.

"Strah me je da će slava i popularnost previše da ga opterete. On je dobar i skroman momak, potiče iz radničke porodice, pravi je sportista i ne bi smeo da izgubi kompas. Tek su mu 24 godine, pred njim je blistava karijera i nadam se da će nastaviti normalno da se razvija", rekao je Terzić.

On je demantovao glasine da Pavkovu ističe ugovor po završetku ove sezone.

"On ima čvrst ugovor do 2020. godine i sigurno je da bar još jednu sezonu ostaje na Marakani. Kao što je sigurno da ćemo po isteku tog ugovora sesti i razgovarati o produžetku saradnje".

Sa dva vrhunska gola protiv Liverpula, Pavkov je podsjetio na fantastičnu partiju Nikole Žigića, koji je prije 13 godina na sličan način doprinio senzacionalnoj pobjedi Zvezde u Ligi UEFA protiv Rome.

"Mene više podseća na Musemića. Zvezda je kroz istoriju izgradila prepoznatljiv stil igre koji podrazumeva prodore po krilima i centaršuteve ka nekom klasičnom napadaču u šesnaestercu. Svi se protiv Zvezde zatvore, igraju u niskom bloku i bunker se najlakše razbija visokim loptama sa boka. Fudbalski sam sazrevao u doba kada je Husref Musemić žario i palio na terenima širom Jugoslavije. On je moj tip savršene 'devetke' i drago mi je da smo sa Pavkovom dobili novog Musemića u Zvezdinom dresu", rekao je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije