Fudbal

Terzić nakon novog podviga Borusije: Izuzetno sam srećan

Terzić nakon novog podviga Borusije: Izuzetno sam srećan
Foto: Tanjug/AP | Terzić nakon novog podviga Borusije: Izuzetno sam srećan

DORTMUND - Trener fudbalera Borusije iz Dortmunda Edin Terzić izjavio je da je zadovoljan pobjedom protiv madridskog Atletika i plasmanom u polufinale Lige šampiona, prenose njemački mediji.

Borusija je izborila plasman u polufinale LŠ, pošto je sinoć na svom terenu pobijedila Atletiko rezultatom 4:2 u revanš meču četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Borusija je u prvom meču u Madridu poražena rezultatom 2:1. "Izuzetno sam srećan. Na ovom nivou, mali detalji su odlučujući. A mi smo imali te detalje na našoj strani u četvrtfinalu LŠ. Uspjeli smo da postignemo pet golova u dva meča protiv tako kvalitetnog tima kao što je Atletiko", rekao je Terzić.

Borusija će u polufinalu LŠ igrati protiv Pari Sen Žermena.

"Već smo dva puta ove sezone igrali protiv PSŽ-a. Prva utakmica u Parizu nam se uopšte nije dopala. Drugi meč u Dortmundu je bio dosta drugačiji. Mi smo sada mnogo bolji tim nego što smo bili u septembru, pa i u decembru", poručio je trener Borusije.

Trener Atletika Dijego Simeone izjavio je da je razočaran eliminacijom svog tima iz Lige šampiona.

"Smatram da su u dva meča oni imali bolje šanse od nas. U prvom meču prednost je mogla da bude veća u našu korist. Dobro smo sinoć počeli drugo poluvrijeme. Anhel Korea je imao nekoliko šansi, a onda je postigao gol. Borusija nije imala takve situacije, da njihovi golovi govore sami za sebe. Nismo bili dovoljno agresivni", istakao je Simeone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije