Fudbal

Terzić promašio sud, suđenje odloženo za jun

Terzić promašio sud, suđenje odloženo za jun
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić | Terzić promašio sud, suđenje odloženo za jun

Suđenje generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću, povodom optužbi da je ranije, kao prvi čovjek OFK Beograda, zloupotrijebio službeni položaj u vezi s transferima fudbalera tog kluba, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 16. jun.

Terzić je na suđenje stigao sa zakašnjenjem od 10 minuta, jer je, kako tvrdi, otišao u sud u Katanićevoj ulici umjesto u Palatu pravde u Savskoj ulici, gdje je sjedište Višeg suda u Beogradu.

Sudija je, međutim, već bio donio odluku o odlaganju, i istovremeno konstatovao da Terzić nije ni primio poziv za današnje suđenje.

On je naložio da se na sljedeće suđenje pozove vještak finansijske struke koji je već davao nalaz i mišljenje u ovom predmetu, kako bi se ponovo izjasnio.

Konstatovao je da su u međuvremenu u sud stigli neki odgovori po zamolnicama, a zbog čega je suđenje posljednjih nekoliko godina više puta odlagano.

Suđenje se nije održavalo, jer se čekalo da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija iz inostranstva u vezi s prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje tri fudbalera OFK Beograd inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, "teški" više miliona evra.

Nakon višegodišnjeg suđenja i višegodišnjeg nedržavanja suđenja, s Terzićem je na optuženičkoj klupi ostao samo fudbalski menadžer Dražen Podunavac.

Na početku suđenja optuženi u ovom predmetu bili su i nekadašnji sekretar zajednice prvoligaša Milovan Nikodinović i direktor OFK Vladimir Bulatović, koji je u međuvremenu preminuo.

Protiv njih je postupak obustavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije